Műteni kellett a medvetámadás áldozatát

Megműtöttek hétfő este egy 43 éves, csíkszentléleki férfit, miután hétvégén rátámadt a medve.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....
oszihideg

Tart még az indián nyár

Ezen a héten az átlagosnál melegebb idő lesz, csapadék...
vasut

Jó hír a Pestre vonatozóknak

Jelentősen rövidülhet az utazási idő a...

medvekorhaz
Idén már kilencen kerültek kórházba. Képernyőfotó.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 29., 09:59
0 hozzászólás. 

A férfi elmesélte, gombát szedett egy ültetett erdőben, amikor hirtelen rátámadt a nagyvad. A medvét végül gázspray-vel sikerült elűznie.

A támadás nyomán a férfi karja két helyen is szilánkosra tört, és mivel szövődmények léptek fel, hétfő este megműtötték a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban. A beavatkozást vezető sebészorvos, Adrian Dobrică szerint több mint két órán át tartott a bonyolult operáció, a beteg állapota javult, és továbbra is megfigyelés alatt tartják.

Év eleje óta kilencen kerültek kórházba Hargita megyében medvetámadás következtében. Legutóbb egy marhapásztorra támadt rá a nagyvad egy Vaslábhoz közeli karámnál.

A Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei önkormányzat, valamint a közbirtokosságok, a vadászegyesületek és a gazdaszövetkezetek képviselői a környezetvédelmi minisztérium épülete előtt tiltakoztak július elején, kérve, hogy bocsássanak ki kilövési engedélyt a veszélyes példányokra.

Pénteken a Hargita Megyei Tanács elvi határozatot fogadott el arról, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, és a nép ügyvédjénél, illetve az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek az embereket ért medvetámadások és a nagyvad okozta anyagi károk miatt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."