Műteni kellett a medvetámadás áldozatát

Megműtöttek hétfő este egy 43 éves, csíkszentléleki férfit, miután hétvégén rátámadt a medve.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dragnea

Börtönbe megy Dragnea?

Három év és hat hónap szabadságvesztésre ítélték...
vizazutcan

Egyelőre nem lesz jobb idő (videó)

Az ország 31 megyéjében lesz rossz idő péntek estig,...
tuntetes-bukarest

Ismét tüntettek az igazságügyi törvények módosítása ellen

Több ezren tiltakoztak szerda este Bukarestben,...

medvekorhaz
Idén már kilencen kerültek kórházba. Képernyőfotó.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 29., 09:59
0 hozzászólás. 

A férfi elmesélte, gombát szedett egy ültetett erdőben, amikor hirtelen rátámadt a nagyvad. A medvét végül gázspray-vel sikerült elűznie.

A támadás nyomán a férfi karja két helyen is szilánkosra tört, és mivel szövődmények léptek fel, hétfő este megműtötték a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban. A beavatkozást vezető sebészorvos, Adrian Dobrică szerint több mint két órán át tartott a bonyolult operáció, a beteg állapota javult, és továbbra is megfigyelés alatt tartják.

Év eleje óta kilencen kerültek kórházba Hargita megyében medvetámadás következtében. Legutóbb egy marhapásztorra támadt rá a nagyvad egy Vaslábhoz közeli karámnál.

A Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei önkormányzat, valamint a közbirtokosságok, a vadászegyesületek és a gazdaszövetkezetek képviselői a környezetvédelmi minisztérium épülete előtt tiltakoztak július elején, kérve, hogy bocsássanak ki kilövési engedélyt a veszélyes példányokra.

Pénteken a Hargita Megyei Tanács elvi határozatot fogadott el arról, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, és a nép ügyvédjénél, illetve az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek az embereket ért medvetámadások és a nagyvad okozta anyagi károk miatt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."