Hűsölünk és ázunk a hét elején

Jelentős lehűlésre lehet számítani országszerte, 15 megyében sárga kód érvényes esőre, viharra hétfő este 11 óráig.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Valentin Popa tanugyminiszter

A tanügyminiszter leváltását kéri az RMDSZ

Valentin Popa újabb fontos ügyben nem konzultált a...

Dușa lesz a mumus Maros megyében

Lucian Gogát váltja prefektusi tisztségében a volt...
Módosulhat az alkotmány

Két napig tartana a családról szóló népszavazás

Rendkívüli ülésen dönt erről jövő kedden a...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 21., 13:28
0 hozzászólás. 

Hétfőn és kedden villámlással tarkított záporok várhatók, figyelmeztetnek a meteorológusok. A vasárnap éjszakai esőzések az ország nyugati és északnyugati területeiről átterjednek előbb a hegyvidékekre, majd a központi területekre, illetve helyenként a keleti és déli régiókban is előfordulnak.

A csapadék mennyisége elérheti a 15-20 literes négyzetméterenkénti mennyiséget, jégeső is lehet, az északi és délnyugati országrészeken a szélmozgás is megerősödik, a záporokat szélvihar kísérheti.

A hőmérséklet fokozatosan csökken, Hargita, Fehér, Bákó, Brassó, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Kovászna, Máramaros, Kolozs, Hunyad, Maros, Neamt, Szilágy, Szeben és Suceava megye hegyvidéki részein sárga kód van érvényben hétfő este 23 óráig. Az említett helyszíneken akár négyzetméterenként 20-25 liter csapadék is eshet, elszigetelten 40-50 literes mennyiség sem kizárt. A tengerparton is hűvösebb, borús időjárás várható a hét elején, ott azonban szerdától felmelegedésre számíthatunk.

A hőmérsékleti értékek környékünkön péntekig 26 Celsius fok alatt maradnak, éjszaka akár 10 Celsius fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."