Hűsölünk és ázunk a hét elején

Jelentős lehűlésre lehet számítani országszerte, 15 megyében sárga kód érvényes esőre, viharra hétfő este 11 óráig.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
foldrenges

Megint rengett a föld szerda hajnalban

Két kisebb földrengés volt szerdára virradóra Buzău...
tanitono

Egyetemi végzettség nélkül is taníthatnak

Nagy kő esik le sok nyugdíj előtt álló tanító és...

Mégsem lehet szabadnap március 15-e?

Nem támogatná a PSD a március 15-ét szabadnappá...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 21., 13:28
0 hozzászólás. 

Hétfőn és kedden villámlással tarkított záporok várhatók, figyelmeztetnek a meteorológusok. A vasárnap éjszakai esőzések az ország nyugati és északnyugati területeiről átterjednek előbb a hegyvidékekre, majd a központi területekre, illetve helyenként a keleti és déli régiókban is előfordulnak.

A csapadék mennyisége elérheti a 15-20 literes négyzetméterenkénti mennyiséget, jégeső is lehet, az északi és délnyugati országrészeken a szélmozgás is megerősödik, a záporokat szélvihar kísérheti.

A hőmérséklet fokozatosan csökken, Hargita, Fehér, Bákó, Brassó, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Kovászna, Máramaros, Kolozs, Hunyad, Maros, Neamt, Szilágy, Szeben és Suceava megye hegyvidéki részein sárga kód van érvényben hétfő este 23 óráig. Az említett helyszíneken akár négyzetméterenként 20-25 liter csapadék is eshet, elszigetelten 40-50 literes mennyiség sem kizárt. A tengerparton is hűvösebb, borús időjárás várható a hét elején, ott azonban szerdától felmelegedésre számíthatunk.

A hőmérsékleti értékek környékünkön péntekig 26 Celsius fok alatt maradnak, éjszaka akár 10 Celsius fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."