Kövesi dönt arról, hogy megjelenik-e a parlamenti bizottság előtt

Ezt Mariana Ghena, a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke nyilatkozta. Kövesi három felszólításra sem jelent meg.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
HorvathAnna

Börtönbüntetésre ítélték Horváth Annát (videó)

Két év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést...
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...

kovesilauracodruta
Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. július 17., 16:16
0 hozzászólás. 

Mariana Ghena ezzel arra reagált, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruța Kövesi egy interjúban azt mondta: miután már a harmadik felszólítást kapta, hogy jelenjen meg a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt, kikérte a CSM véleményét ezzel kapcsolatban. „Ha a CSM azt mondja, hogy egy ügyésznek vagy bírónak kötelező megjelenni magyarázkodásra a parlament előtt, akkor még meglátjuk" — nyiltakozta ezt Laura Codruța Kövesi.

Mariana Ghena azt mondta az üggyel kapcsolatban: a hatályos jogszabályok értelmében a DNA főügyészét illeti meg a döntés azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e és időszerű-e megjelennie a parlamenti bizottság előtt. Hozzátette: még pénteken elküldték ezirányú válaszukat a DNA főügyészének.

Laura Codruța Kövesit már több alkalommal beidézték a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság elé, de mindahányszor megtagadta, hogy megjelenjen a törvényhozók előtt. Július 10-én a bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy az igazságügyi miniszterhez fordulnak amiatt, hogy a DNA főügyésze nem hajlandó megjelenni kihallgatáson.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."