Így folytatják a nyolcadikosok

Megvannak a középiskolai bejutási eredmények. A legtöbben most is az elméleti osztályokat választották.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kovesilauracodruta

Kövesi: a DNA bezárhatja a boltot

Hétfőn kezdi el az igazságügyi törvényekkel...
havas

Szél, eső és havazás jön

Tizenöt megye érintett, mi nem vagyunk köztük, de ami...
alt

Adj vért, mert szükség van rá!

Ismét véradásra buzdítanak az egészségügyi...

admitere liceu
Már be is lehet íratkozni. Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. július 13., 10:11
0 hozzászólás. 

112.368 nyolcadik osztályt elvégzett tanulót (99,5%) osztottak el szerdán a líceumokba a jelentkezési űrlapján szereplő opciója szerint. Az admitere.edu.ro honlapon közzétett adatok szerint összesen 112.949 tanuló töltötte ki a beiratkozási íveket. 68.935 tanuló az elméleti oktatást választotta, 43.433-an szaklíceumban kívánják folytatni tanulmányaikat. Összesen 1.604.944 opciót jelöltek meg, ami 14 opciót jelent átlagosan, tanulónként — tájékoztat a minisztérium.

Az idézett forrás szerint 581 tanulót sehova sem lehetett besorolni, mert nem jelöltek meg elégséges számú opciót. Ezeket a szeptember 8-ra beütemezett, második besorolási fordulóban osztják el, azokkal a tanulókkal együtt, akik lezáratlanok maradtak, vagy valamilyen más okból nem vettek részt az első elosztási fordulóban.

Az eredményeket csütörtökön egyaránt kifüggesztik azokban az iskolákban, ahol végeztek a tanulók és azokban is, ahová bejutottak.

A jelentkezők július 13-a és 17-e között iratkozhatnak be abba az oktatási intézménybe, ahova a számítógépes elosztás révén bekerültek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."