175 medve kerülhet puskavégre

Ennyi medvét lehet lelőni, a "vadászat" augusztus közepétől kezdődik.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
baleset-vrancea

Ismét az élő videózás okozott tragédiát

A sofőr élőben közvetítette Facebookon a tragédiát:...
lotto

Hargita megyébe kerülhet a hatoslottó fődíja

Valakinek nagyon jó napja volt Maroshévízen. Több mint...
kártyaolvasó

Mindenhol kötelező a kártyaolvasó

Az államfő kihirdette a bankkártyás fizetési mód...

medveerdoben
Elméletileg 175 medve fog így járni, ha továbbra is kárt okoz. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. július 06., 14:49
0 hozzászólás. 

Összesen 175 medve kilövését engedélyezte a környezetvédelmi miniszter, rendelete szerint augusztus 15-től elkezdik kilőni azokat a medvéket az érintett megyékben, amelyek vadkárokat okoztak vagy emberekre támadtak.

A rendelet aláírását maga a tárcavezető, Grațiela Gavrilescu jelentette be, miután fogadta a minisztérium épülete előtt tüntetők küldöttségét. A jogszabály az idei év második felére érvényes "közbelépési kilövési keretről" szól, amely 175 veszélyessé vált medve kilövését teszi lehetővé. Grațiela Gavrilescu elmondta, megérti a székelyföldiek medveproblémáját, kész segíteni rajtuk.

A demonstráció szerdán délután rendbontás nélkül ért véget, a csendőrség azonban illegálisnak minősítette a megmozdulást és ezerlejes bírságot szabott ki a megmozdulás egyik kezdeményezőjére, Borboly Csabára, a Hargita megyei tanács elnökére. Az önkormányzati vezető elismerte: a kerületi polgármesteri hivatal szerda reggel, amikor már a buszok úton voltak, valóban értesítette őt, hogy nem járul hozzá a korábban bejelentett tüntetéshez. Székelyföldről azonban többen is jelezték, hogy szívesen kifizetnék a büntetést, mert a megmozdulás elérte a célját és elmozdította a holtpontról a "medveproblémát".0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."