Maximum ötvenféle adónem lesz

Az is elég, vágnánk rá. Jövő év elejétől csak ennyi adó, illeték és járulék lehet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...
maros

Baj van: elvennék, amit adtak

Kedvezőtlen döntést hozott a marosvásárhelyi római...

adokesilletekek
Kevesebb lenne. Jobb lenne? Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. június 30., 14:40
0 hozzászólás. 

Az új kormányprogram szerint 2018 január elsejétől összesen legfeljebb ötvenféle adó, illeték és járulék lesz Romániában. Eszerint a lakosságnak legfeljebb tízféle adót és illetéket kell majd fizetnie jövő évtől – köztük az egészségügyi és a nyugdíjalaphoz való hozzájárulást, a jövedelemadót, az ingatlanadót, a gépjárműadót, egy úgynevezett szolidaritási hozzájárulást és az úthasználati díjat, a többit eltörlik.

A gazdasági társaságok legfeljebb negyvenféle adó és illeték fizetésére lesznek kötelesek. A kormány legkésőbb szeptember 1-jéig ismertetni fogja az adónemek új jegyzékét. Az új kormányprogram szerint ugyanakkor létesítenek egy, a miniszterelnöknek alárendelt igazgatóságot, amelynek az lesz a feladata, hogy átszervezéssel csökkentse a kormány alárendeltségébe tartozó ügynökségek és intézmények számát, ugyanakkor ki kell dolgoznia egy olyan jogszabály-tervezetet, amelynek értelmében 2019. január 1-jétől minden adó és illeték esetében legyen lehetőség az online befizetésre.

Emellett szerepel a kormányprogramban az egységes informatikai rendszer bevezetése a közigazgatási intézményekben - ennek ütemtervét 2018. január 1-jéig kell ismertetnie a kabinetnek. Ezzel megvalósul az intézmények átjárhatósága és az a célkitűzés, hogy megtiltják az állami intézményeknek, hogy olyan okiratokat, dokumentumokat kérjenek a természetes vagy jogi személyektől, amelyeket korábban egy másik állami intézményhez már benyújtottak.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."