Iohannis kiosztotta a koalíciót és az RMDSZ-t

Arra kérte a hatalmon levőket, hogy vessenek véget "ennek a pénz- és adóügyi hirtelenkedésnek".

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...
maros

Baj van: elvennék, amit adtak

Kedvezőtlen döntést hozott a marosvásárhelyi római...

KlausIohannis2
Kemény szavakkal illette a koalíciósokat az elnök
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. június 30., 14:36
0 hozzászólás. 

"Kedves koalíció és RMDSZ, az állampolgárok nevében kérem önöket, hagyják már abba ezt a pénz- és adóügyi hirtelenkedést. (...) Legyenek szolidárisak a román néppel, és kormányozzanak felelősen. Úgy kormányozzanak, hogy ne lépjük túl a 3 százalékos költségvetési hiányt. Úgy kormányozzanak, hogy a polgárok érezzék, a kormány a jogállamot védi. Nem szeretnék a 13-as rendelethez hasonló kisiklásokat.

Mindent tegyenek meg azért, hogy NATO- és európai uniós partnereinknek, szövetségeseinknek megmutassuk, komoly emberek, komoly ország vagyunk, akik esetleges politikai kisiklásainkkal együtt betartjuk vállalásainkat" – mondta Klaus Iohannis államelnök a Mihai Tudose-kormány minisztereinek eskütételét követően.

A parlamenti szavazást követően az államfő aláírta az új kormány tagjainak kinevezéséről szóló rendeletet. Az új kormány miniszterei csütörtökön este le is tették a hivatali esküt. A ceremóniára a Cotroceni-palotában került sor, Klaus Iohannis államfő, valamint a parlament két házának elnöke, Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu jelenlétében.

Mindezt követően Mihai Tudose újonnan kinevezett miniszterelnök Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes és Mihai Busuioc volt kormányfőtitkár társaságában a Victoria-palotába ment, ahol Sorin Grindeanu átadta a kabinet vezetését, majd elhagyta a kormánypalotát.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."