Elkezdődött a kisérettségi

A román nyelv és irodalom írásbelivel elkezdődött hétfőn a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája. A felvételinél 80 %-ban számít az eredmény.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
iohannisvsdancila

Iohannis nem gondolta meg magát

Továbbra is fenntartja azt a véleményét, miszerint...
00-01-somlyo

Biztonságban leszünk a búcsún

Több mint kétszázötven csendőr lesz szolgálatban a...
DSC 0438

Ingyen wifit a közterekre!

A helyi hatóságok ingyenes wifihálózatok...

diaktanar
Izgulhatnak a nyolcadikosok. Fotó: Kakasy Botond/ archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. június 19., 11:21
0 hozzászólás. 

Az oktatási minisztérium által jóváhagyott vizsgarend értelmében június 21-én, szerdán matematikából, 22-én, csütörtökön pedig anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását.

Az eredményeket június 26-án 16 óráig teszik közzé, és ugyanaznap 16 és 20 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket június 30-án ismertetik. Az 5-8. osztály tanulmányi átlaga 20%-os arányban számít bele a felvételi jegyébe.

Változott a fellebbezés szabálya

Miniszteri rendelettel megváltoztak ettől az évtől a képességvizsgák és az érettségi vizsgák eredményeinek megfellebbezési szabályai – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Ariana Bucur oktatási államtitkár.

A korábbi előírások szerint a diáknak csak akkor módosult az érettségi eredménye, ha a vizsgadolgozata eredeti jegye és a fellebbezés utáni osztályzata között legalább fél pont volt a különbség.

Ezt a megszorítást idén a képességvizsgák és az érettségi esetében is törölték. Vagyis a fellebbezés benyújtásakor a diák tudomásul veszi, hogy akkor is az óvás utáni eredménye marad a végleges, ha az eredeti osztályzat az és az új jegy között 0,1 vagy 0,5 pontos a különbség.

Egy másik módosítás szerint, ha a diák eredeti, illetve a fellebbezés utáni osztályzata között egy pontnál nagyobb a különbség, akkor a dolgozatát egy újabb (harmadik) vizsgabizottság is értékeli. A végleges jegy az utóbbi testület által megállapított osztályzat lesz.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."