Nincs járványveszély, várják a zarándokokat a csíksomlyói búcsúra

Egyeztettek a járványüggyel és a ferencesekkel. Nincs kanyaró, lehet menni a búcsúra.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dancila

Johannis kormányalakítással bízta meg Viorica Dăncilát

Elfogadta a kormánypárt javaslatát az államfő, Viorica...
hovihar3

Hóviharok jönnek a következő napokban

Figyelmeztetnek a meteorológusok, ítéletidő jön,...
vioricadancila2

Az ALDE támogatja Dăncilă jelölését, az RMDSz részt vesz a tárgyalásokon

Szerdán délelőtt erről döntött a Liberálisok és...

Mehetsz nyugodtan a búcsúra az elöljárók szerint
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. május 31., 10:49
0 hozzászólás. 

Hargita megyében nincs kanyarójárvány-veszély, közölte sajtóközleményében Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. A megyeelnök Dr. Tar Gyöngyivel, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetőjével és Urbán Erik ferences szerzetessel, a csíksomlyói búcsú egyik főszervezőjével is egyeztetett a kanyaróveszélyről. A közlemény szerint a közegészségügyi igazgatóság vezetője, Dr. Tar Gyöngyi azt mondta: a roma közösségben valóban van egy gócpont, de "nincs szó járványról, és nincs ok a pánikra".

Nincs járvány, a lakosság jelentős része be van oltva kanyaró ellen. Ugyanakkor a búcsú szervezésében semmilyen változást nem okoz, és különleges járványtani intézkedésekre sincs szükség – idézi a közlemény Tar Gyöngyit. A közegészségügyi szakember hozzátette, korábban figyelmeztetést fogalmaztak meg, hogy egy gócpont van Csíksomlyón, de nincs ok a pánikra, hiszen a roma közösségben kialakult gócpontból a 18 fertőzött gyereket kórházban kezelik, a többi gyerek pedig megkapta az oltást.

Ugyanakkor a szakember felhívja a figyelmet, hogy a nagy tömegek járványtani szempontból eleve veszélyt rejtenek, de a lakosság nagy része megkapta az oltást. Akik esetében nem lehet biztosra tudni, azoknak javasolt, hogy kerüljék a nagy tömegeket.

Urbán Erik ferences szerzetes szerint minden évben történnek sajnálatos esetek, és azt javasolják a zarándokoknak, hogy saját felelősségre, de vegyenek részt a búcsún. Az előkészületek zavartalanul, rendben folynak, a pünkösdi búcsúra várják a zarándokokat, amely elő van készítve az előző évekhez hasonlóan a nagyszámú zarándokcsoport fogadására – mondta a szerzetes.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."