Vigyázat a banki átutalásokkal, ott is csalnak már

Van egy új csalási módszer, a rendőrök erre hívják fel a cégek figyelmét. Csak óvatosan a bankszámlaszámokkal.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
napozas

Lassan utalják az üdülési csekkeket

Várhatóan jövő hét közepétől elkezdik folyósítani...
2-viorica-dancila-aa

A kórházmenedzsereket győzködte a miniszterelnök

A hét elején tárgyaltak az orvosokkal. A megegyezés...
seb vladescu

Bűnvádi eljárás indul a volt pénzügyminiszter ellen

Több mint egymillió euró értékű kenőpénz...

A rendőrséghez kell fordulni, ha felfedezzük a csalási szándékot
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. május 08., 16:01
0 hozzászólás. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság a banki átutalások eltérítését célzó, újfajta csalási módszerre hívja fel a cégek figyelmét. Eszerint a csalók úgy járnak el, hogy feltörik az adott vállalkozás elektronikus postafiókját, követik a levelezéseket, majd az egyik partnercég nevében e-mailt küldenek egy, az eredetihez hasonló e-mail-címről azzal a céllal, hogy saját számlájukra térítsék el a partnervállalatnak szánt átutalást.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a rendőrség azt ajánlja a cégek képviselőinek, hogy gyakran változtassák kereskedelmi ügyleteik lebonyolítására használt postafiókjuk jelszavát, azokról a számítógépekről, amelyekről pénzügyi tranzakcióikat végzik, ne jelentkezzenek be a közösségi oldalakra vagy személyes e-mail-fiókjukba, kezeljék fokozott óvatossággal a bankszámlaszám-változásra vonatkozó értesítést, és telefonon is kérjenek megerősítést erről az ügyféltől, tájékoztassák az alkalmazottakat az esetleges kockázatokról.

A bankszámlaszám-változásról értesítő e-mailekre ne a Reply (Válasz) paranccsal válaszoljanak, hanem új levél írásával, és kérjék a bankszámlaszám-változás megerősítését. Amennyiben visszaélési kísérletet észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."