Háromszáz radar figyeli a nyuszit

Országszerte összesen több mint 50.000 belügyminisztériumi alkalmazott fog vigyázni a lakosság biztonságára a húsvéti ünnepek alatt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
veradas

Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.
roncsauto

Kevesebb az új autó, mégis szigorítják a roncsprogramot

Ösztönözni akarják az autóvásárlást, mégsem...
erdotuz

Ég az erdő a Fogarasokban

Mintegy tíz áron oltják a tüzet. 

RendorautoVolkswagenPolo1
A fotó illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. április 14., 13:01
0 hozzászólás. 

Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő elmondta, napi leosztásban több mint 25.500 rendőr, csendőr, határrendőr és tűzoltó áll készenlétben húsvétkor, akik főleg a zsúfolt helyekre fordítanak majd kitüntetett figyelmet, illetve a turisztikai célpontok és templomok környékét felügyelik.

Dajbog adatai szerint országszerte mintegy 900, nagy tömeget vonzó, vallási, kulturális vagy sportrendezvényre kerül sor, ezeken a becslések szerint összesen 1,2 millió ember fog részt venni.

Ezért a rendőrség 22%-al nagyobb állományt mozgósít ezekre a napokra a lakosság védelme és a bűncselekmények megelőzése érdekében.

A közutakon naponta 1.466 közlekedési rendőr végez ellenőrzéseket, 300 radart működtetnek majd, hogy elejét vegyék a baleseteknek és biztosítsák a forgalom gördülékenységét. Az 1-es, 2-es és 6-os országutakat egy helikopterből fogják figyelni.

330 mentésre kiképezett hegyicsendőr áll készenlétben a közeledő ünnep napjaiban, hogy szükség esetén a kirándulók segítségére siessen.

Az idegenforgalmi célpontok és zsúfolt közterek körül a csendőrség 6.800 alkalmazottja vigyáz a rendre és biztonságra. Naponta 5.200 tűzoltó lesz szolgálatban, a SMURD 525 csapatát helyezi készenlétbe, ugyanakkor 820 mentőautó és 6 helikopter áll a mentősök rendelkezésére.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban 32%-kal nőtt a román határt átlépők száma, április 7-e és 13-a között közel egymillióan lépték át az országhatárt, a legtöbben bejövet. Naponta 4.200 határrendőr végez ellenőrzést.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."