Dragnea: nem baj, hogy hiányzik 14 milliárd

A PSD vezetője szerint maradéktalanul gyakorlatba ülteti programját kormánykoalíció, egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
naptar

Nem lesz tanítás hétfőn

Négynapos minivakáción lesznek péntektől az...
medve

Medvék garázdálkodnak a Kis-Küküllő mentén

A Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség...
szabadnap-1-uh

Ismét minivakációzhatnak a közalkalmazottak

Négynapos hétvégéjük lesz az állami alkalmazottaknak,...

liviu-dragnea
Liviu Dragnea Fotó:agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 11., 11:05
0 hozzászólás. 

Nem befolyásolja a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös kormányprogramjának maradéktalan gyakorlatba ültetését a szakértői kormány által a költségvetésben hagyott "lyuk", egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le emiatt − hangsúlyozta kedden Liviu Dragnea.

A PSD elnöke egy televíziós műsorban vázolta az elmúlt évi költségvetés és a kiigazítások adatait, amelyekből − szerinte − az derül ki, hogy 10 milliárd lejjel csökkentek a bevételek, és hogy "gyakorlatilag" 14 milliárd lej hiányzik a költségvetésből.

"Én nem vagyok bűvész, én mérnök vagyok, aki számokkal dolgozott és dolgozik jelenleg is. (...) A számok márpedig nem hazudnak" - hangsúlyozta Dragnea, aki szerint a szakértői kormány által az ország büdzséjében hagyott "lyuk" azt bizonyítja, hogy a Dacian Cioloş vezette kabinet elveszítette az ellenőrzést az adócsalás felett, illetve hogy az állami intézmények nem végezték megfelelően a dolgukat.

A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben azt üzente hétfőn Dragneának, hogy az ország költségvetése nem „feneketlen zsák", és nem lehet „betyár módjára" kezelni. Hozzátette, a PSD elnökét valószínűleg szembesítették a román gazdaság számadataival, és most tudatosodott benne, hogy nincs költségvetési fedezete a választási kampányban tett ígéreteinek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."