Dragnea: nem baj, hogy hiányzik 14 milliárd

A PSD vezetője szerint maradéktalanul gyakorlatba ülteti programját kormánykoalíció, egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tanev

Végre vakáció van

Pénteken, június 15-én véget ért a tanítás a...
nyolcadikosvizsga

Matematikából vizsgáztak a nyolcadikosok

A képességvizsga második felvonása zajlik szerdán az...
varosizapor

Esni és fújni fog

Szerda délutántól viharokra és jelentős mennyiségű...

liviu-dragnea
Liviu Dragnea Fotó:agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 11., 11:05
0 hozzászólás. 

Nem befolyásolja a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös kormányprogramjának maradéktalan gyakorlatba ültetését a szakértői kormány által a költségvetésben hagyott "lyuk", egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le emiatt − hangsúlyozta kedden Liviu Dragnea.

A PSD elnöke egy televíziós műsorban vázolta az elmúlt évi költségvetés és a kiigazítások adatait, amelyekből − szerinte − az derül ki, hogy 10 milliárd lejjel csökkentek a bevételek, és hogy "gyakorlatilag" 14 milliárd lej hiányzik a költségvetésből.

"Én nem vagyok bűvész, én mérnök vagyok, aki számokkal dolgozott és dolgozik jelenleg is. (...) A számok márpedig nem hazudnak" - hangsúlyozta Dragnea, aki szerint a szakértői kormány által az ország büdzséjében hagyott "lyuk" azt bizonyítja, hogy a Dacian Cioloş vezette kabinet elveszítette az ellenőrzést az adócsalás felett, illetve hogy az állami intézmények nem végezték megfelelően a dolgukat.

A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben azt üzente hétfőn Dragneának, hogy az ország költségvetése nem „feneketlen zsák", és nem lehet „betyár módjára" kezelni. Hozzátette, a PSD elnökét valószínűleg szembesítették a román gazdaság számadataival, és most tudatosodott benne, hogy nincs költségvetési fedezete a választási kampányban tett ígéreteinek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."