Narancssárga majdnem az egész ország

Másodfokú fagyriadót hirdetett hétfőn az Országos Meteorológiai Igazgatóság 36 megyére és a fővárosra, több vonatjáratot töröltek.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
napozas

Lassan utalják az üdülési csekkeket

Várhatóan jövő hét közepétől elkezdik folyósítani...
2-viorica-dancila-aa

A kórházmenedzsereket győzködte a miniszterelnök

A hét elején tárgyaltak az orvosokkal. A megegyezés...
seb vladescu

Bűnvádi eljárás indul a volt pénzügyminiszter ellen

Több mint egymillió euró értékű kenőpénz...

tren
Késhetnek a vonatok a hideg miatt. Fotó: kissfm.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 09., 12:44
0 hozzászólás. 

Öt másik megyében rendkívül alacsony hőmérsékletre vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológusok szerint a másodfokú fagyriasztás Erdélyre, Máramarosra, Olténiára, Munténiára, Dobrudzsára és Moldvára érvényes, hétfőn és kedden is. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek -29 és -15, a legmagasabbak -15 és -10 Celsius-fok között alakulnak.

A sárga jelzésű figyelmeztetés szintén hétfőn és kedden lesz érvényben Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar és Szatmár megyében. Ezekben a megyékben éjszaka és reggel -15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Az időjárás miatt negyven járatát törölte hétfőn reggel a román vasúttársaság.

A CFR a közösségi hálón közölte, hogy a naponta közlekedő 1300 szerelvényből 40 járatát törölte. Az intézkedés meghozatalakor az utasok biztonságát és a nagyvárosok közti járatok lehetővé tételét vették figyelembe — írják a vasúttársaság képviselői.

A vonatok közlekedése a szélsőségesen hideg időjáráshoz alkalmazkodva történik négy vasúti csomópont – Bukarest, Krajova, Galac és Konstanca – körzetében.

Ez azt jelenti, hogy egyes járatok késéssel érkeznek végcélba, mert bizonyos szakaszokon a mozdonyt Diesel mozdonyra kell cserélni. A vasútvonalakat folyamatosan takarítják, ez a haladási sebesség csökkenését vonhatja maga után.

Az utasokat arra kérik, hogy indulás előtt telefonon érdeklődjenek a legközelebbi vasútállomásnál, hogy az aktuális helyzetről nyerjenek tájékoztatást.

A www.cfr.ro honlapon, a CAMERE WEB menüpontnál percről percre történő frissítés alapján lehet tájékozódni a vonatok indulásáról és érkezéséről.

Akik már vonaton ülnek, azok laptopról vagy okostelefonról szintén a www.cfr.ro honlapon a Trenul meu menüpontnál tájékozódhatnak a lehetséges késésről, a legközelebbi állomásról, az állomásozás időtartamáról és a célba érkezés várható időpontjáról.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."