Ismét sárga kód lesz a havazás miatt

Csütörtök estétől sárga, péntektől pedig narancssárga jelzésű hóriadó lép érvénybe, de Hargita megye nem érintett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
roncsauto

Hamarosan indul a Roncsautó program

Május közepétől indulhat a roncsbuli, ami elektromos...
ovidiumos

Ovidiu Moș lett Déva polgármestere

A börtönbe vonuló Mircia Muntean helyett az...
dragnea

Dragnea bepereli Romániát

Az Emberi Jogok Európai Bíróságán, illetve az Európai...

Hovihar-1-uh
Hóviharokra figyelmeztetnek Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 05., 14:58
0 hozzászólás. 

Csütörtökön 22 órától péntek 20 óráig sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben az ország déli, központi és keleti megyéiben – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Intézet.

Az előrejelzések szerint jelentős havazásra lehet számítani Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában, Moldova déli és keleti részein, valamint a Kárpátkanyarban. Ezekben a térségekben jelentős hóréteg alakul ki. Munténiában és Moldova déli részein a széllökések elérik az 50-70 km/h-s sebességet, a Déli-Kárpátokban a 80-90 km/h-t is elérheti a szél sebessége.

Péntekre erős havazásra és hóviharra vonatkozó narancssárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az ANM Bukarestre és 11 megyére. Ez péntek hajnali 2 órától ugyanaznap 18 óráig lesz érvényben.

A meteorológusok szerint csütörtökről péntekre virradóra és péntek reggel Bukarestben, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Kontanca, Tulcea, Galac és Vrancea megyében hóviharra lehet számítani, a széllökések elérik a 70-85 km/h sebességet is. Ennek következtében a látótávolság 50 méter alá csökkenhet, és hótorlaszok alakulhatnak ki.

A meteorológiai intézet ugyanakkor hóviharra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki péntek estétől kezdődően szombat reggelig az ország 12 déli és keleti megyéjére.

Az érintett megyék: Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galac, Buzău, Brăila, Teleorman, Konstanca, Ilfov és Călărași.

Péntektől a jövő hét elejéig fagyra kell számítani az ország egész területén. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 25 és mínusz 15 Celsius-fok között alakulnak.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."