Normális Romániát akar az új miniszterelnök

Bizalmat szavaztak Grindeanu kormányának, az államfő szerint nehéz feladatra vállalkozott a koalíció.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...
maros

Baj van: elvennék, amit adtak

Kedvezőtlen döntést hozott a marosvásárhelyi római...

ujkormanyszavazas
Az RMDSZ is bizalmat szavazott a kormánynak. Fotó: mti
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MTI
2017. január 05., 14:29
1 hozzászólás. 

Jelentős többséggel megszavazta a parlament Sorin Grindeanu kormányát, amelyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) az ALDE által jelölt miniszterek kaptak helyet.

A kabinetnek 295 törvényhozó szavazott bizalmat: a PNL-ALDE koalíció kormányát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nem magyar kisebbségek képviselői is támogatták.

Grindeanu parlamenti beszédében kifejtette: semmi rendkívülit, semmi elérhetetlent nem javasol, csak egy "normális Romániát", amelynek polgárai ugyanolyan jogokkal és lehetőségekkel rendelkeznek, mint az Európai Unió más tagállamainak lakói, mandátuma során pedig olyan országgá szeretné tenni Romániát, ahonnan nem vándorolnak el a fiatalok.

Liviu Dragnea, a képviselőház és a PSD elnöke arról beszélt: a kormány nem "sztárokból", hanem fiatal szakemberekből áll, akiknek nem az a dolguk, hogy a televízió-műsorokban szerepeljenek, hanem hogy Romániáért dolgozzanak.

„Bonyolult ígéreteket kell teljesíteniük"

Miután az új kabinet tagjai letették az esküt, Klaus Johannis államfő úgy nyilatkozott: nehéz küldetésre vállalkoztak, bonyolult ígéreteket kell teljesíteniük és be kell váltaniuk a választási kampányban tett ígéreteiket.

Az államfő azt is hangsúlyozta beszédében, ő maga és sokan mások is elvárják a kormánytól, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása, a jogállam megerősítése érdekében.

Klaus Iohannis ugyanakkor felkérte a Sorin Grindeanu vezette új kabinetet, kezelje felelősen az ország gazdaságát és a közpénzeket.

"Remélem, egy nap majd elmagyarázzák nekem is, hogyan fogják majd 3% alatt tartani a költségvetési hiányt, és közben emelni a béreket, csökkenteni az adókat, az áfát és egyebeket. Én nagyon szeretném, hogy ez sikerüljön önöknek" - tette hozzá Iohannis.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
liverpoolfanbammeg
2017-01-05 19:43:45
WTF ?
"A kabinetnek 295 törvényhozó szavazott bizalmat: a PNL-ALDE koalíció kormányát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nem magyar kisebbségek képviselői is támogatták."

Na ez valami új :) PNL? Really?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."