Továbbra sem dolgozhat Tamási Zsolt

A DNA minden kényszerintézkedést meghosszabbított a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatója ellen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ToaderKovesi

Áll a bál Bukarestben: Toader leváltaná Kövesit

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének...
iskolaszunet

Ilyen lesz a következő tanév szerkezete

Nagy változások nincsenek, de érdemes nézegetni a...
600as

Csak egyszer kell benyújtanod a 600-ast

Ezentúl arról is rendelkezhetsz, hogy egy adott civil...

tamasi-zsolt
Újabb 60 napig nem dolgozhat Tamási Zsolt Fotó:mti
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2017. január 03., 13:36
0 hozzászólás. 

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) hatvan nappal meghosszabbította a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatója elleni kényszerintézkedéseket, Tamási Zsolt fellebbezett a döntés ellen. A Maros megyei törvényszék szerdára tűzte ki a fellebbezés tárgyalását.

A december végén hozott döntésről maga az igazgató számolt be az MTI-nek hétfőn. Mint elmondta: az ügyészség valamennyi korábbi tiltás hatályát meghosszabbította. Tamási Zsoltnak nem szabad belépnie a Római Katolikus Gimnáziumba, nem szabad felvennie a kapcsolatot az ügyben érintettekkel, és az ügyész engedélyét kell kérnie, ha el akarja hagyni az országot.

Tamási Zsolt és Ștefan Someșan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen 2016. november elején indított eljárást a DNA. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak törvénytelenül jártak el a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium 2014-es létrehozásakor, vagyis annak ellenére járultak hozzá az intézmény működéséhez, hogy tudták: valójában a tanintézet nem rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel.

Az igazgató elleni eljárás a múlt év végén ellehetetlenítette az iskola működését, aláírási joggal rendelkező vezető híján ugyanis a tanintézet nem adhatta ki a tanárok fizetését, nem fizethette ki a közüzemi számláit. Decemberben a DNA egy alkalommal lehetővé tette, hogy az igazgató négy órára bemenjen az iskolába, és aláírja az intézmény működését biztosító iratokat.

A Krónika napilap korábban közölte, a római katolikus egyház felhívására a Maros megyei templomokban csaknem 26 ezer lej adományt gyűjtöttek a hívek a fizetés nélkül maradt tanárok számára. Az adományt karácsonykor adták át.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."