Országos » Gazdaság

Moldovai állampolgárságot kapott születésnapjára Băsescu

Letette a moldovai állampolgári esküt Traian Băsescu volt román államfő és felesége Maria csütörtökön a Moldovai Köztársaság bukaresti nagykövetségén.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
isarescu

Magasabb részletet kell fizetni

Ismét emelkedett a kamatláb, de jegybankelnök szerint...

Nem fognak csökkenni a fizetések

Ezt a munkaügyi miniszter mondta azután, hogy...
munkanelkuliseg

Ötből egy 24 év alatti fiatal munkanélküli

Az előző hónaphoz képest nőtt, a tavalyhoz képest...

traianbasescu1
Traian Basescu Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. november 04., 11:38
0 hozzászólás. 

Radu Timofti moldovai államfő júniusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében a Moldovai Köztársaság - kérésükre - állampolgáraivá fogadta Traian Băsescu és feleségét.

Az eskütétel alkalmával Băsescu - a két világháború közötti Nagy-Románia kiterjedésére utalva - azt mondta, valóra vált az álma, hogy érvényes állampolgársága legyen "a nyugati határtól a Dnyeszterig és egy kicsit azon is túl".

Azt sem titkolta, hogy szeretne voksolni a moldovai elnökválasztás második fordulójában, de maga sem tartotta valószínűnek, hogy ezt megteheti, mert a személyazonossági iratok kiállítása három hetet is igénybe vehet.

A volt román elnök arra bíztatta a moldovaiakat, hogy november 13-án az országuk európai közeledését szorgalmazó Maia Sandura szavazzanak az oroszbarát Igor Dodonnal szemben.

Băsescu, aki Románia Moldovával való egyesülésének leghangosabb szószólójává vált, születésnapi ajándéknak nevezte moldovai állampolgárságát, pénteken tölti be ugyanis 65. életévét.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."