Országos » Gazdaság

Moldovai állampolgárságot kapott születésnapjára Băsescu

Letette a moldovai állampolgári esküt Traian Băsescu volt román államfő és felesége Maria csütörtökön a Moldovai Köztársaság bukaresti nagykövetségén.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
elsohaz

Kétszobás lakást vettek a legtöbben

2018-ban eddig mintegy 9.400 igénylést hagyott jóvá az...
2

Okosodik az adózás

Szerdától már online is be lehet nyújtani az egységes...
apia

Ma van az utolsó nap

A gazdák kedden, május 15-ig nyújthatják be...

traianbasescu1
Traian Basescu Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. november 04., 11:38
0 hozzászólás. 

Radu Timofti moldovai államfő júniusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében a Moldovai Köztársaság - kérésükre - állampolgáraivá fogadta Traian Băsescu és feleségét.

Az eskütétel alkalmával Băsescu - a két világháború közötti Nagy-Románia kiterjedésére utalva - azt mondta, valóra vált az álma, hogy érvényes állampolgársága legyen "a nyugati határtól a Dnyeszterig és egy kicsit azon is túl".

Azt sem titkolta, hogy szeretne voksolni a moldovai elnökválasztás második fordulójában, de maga sem tartotta valószínűnek, hogy ezt megteheti, mert a személyazonossági iratok kiállítása három hetet is igénybe vehet.

A volt román elnök arra bíztatta a moldovaiakat, hogy november 13-án az országuk európai közeledését szorgalmazó Maia Sandura szavazzanak az oroszbarát Igor Dodonnal szemben.

Băsescu, aki Románia Moldovával való egyesülésének leghangosabb szószólójává vált, születésnapi ajándéknak nevezte moldovai állampolgárságát, pénteken tölti be ugyanis 65. életévét.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."