Az áldozatot okolják a besztercei robbanásért

Gázszivárgás okozhatott robbanást keddről szerdára virradó éjszaka egy besztercei tömbházlakásban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kantorlajos

Elhunyt Kántor Lajos irodalomtörténész

Nyolcvan éves korában, szombaton hirtelen elhunyt a...
mihaitudose2

Nem járőröznek egyedül a rendőrök

Ezután egyetlen rendőr sem járőrözik egyedül, a...
camping

Tragédia történt a viharban

Fák dőltek a kempingre, egy ember életét vesztette...

Száz személyt kellett kimenekíteni a tömbházból. Fotó: Agerpres
Száz személyt kellett kimenekíteni a tömbházból. Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. október 19., 11:05
0 hozzászólás. 

Testének hetven százalékán szenvedett égési sérüléseket az a 24 éves besztercei fiatalember, akinek lakásában történt a kedd éjszakai detonáció. A lakrészben tartózkodó fiatalemberen kívül nyolc szomszéd könnyebb sérüléseket szenvedett – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Ioan Budurlean, a Beszterce-Naszód Megyei Készenléti Felügyelőség sajtószóvivője.

A 24 éves férfit az egyik fővárosi kórházba vitték súlyos állapotban, a többi sérült közül hárman szorultak kórházi ellátásra. A robbanás egy 70 lakrészes tömbházban történt, öt lakásban jelentős károk keletkeztek, de összesen 65 lakrészt érintett az eset. Több helyen kitörtek az ablakok, és még a tömbház tartószerkezete is megrongálódott. Az épületből mintegy száz személyt kellett kilakoltatni. 

A hatóságok első feltételezése szerint a robbanást gázszivárgás okozta, de a Maszol portál információi szerint a helyszínen vizsgálódó bizottság arra gyanakszik, hogy a fiatalember idézte elő azt. Testi sértés és rombolás miatt bűnvádi eljárást indított a rendőrség az ügyben – jelentette be szerdán a Beszterce-Naszód Megyei Rendőr-felügyelőség vezetője.

A szomszédok szerint a férfinak beilleszkedési problémái voltak, időnként kábítószert fogyasztott, és gyakran került heves szóváltásba nagyapjával, aki a robbanás idején nem volt a lakásban, de ugyanabban a tömbházban élt, egy másik lakásban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."