Ilyen időre számíts, ha kirándulni mész

Havas, csapadékos hétvégét jósolnak a meteorológusok, téli felszerelést ajánlanak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kiserettsegi

Nézd meg, sikerült-e a kisérettségid

Közzétette kedden az oktatási minisztérium a...
b-4

Szerdáig visszajön a nyár

Felmelegedik az időjárás a következő napokban, de...
gyerek-elarvult-magany

Ennyi gyereket érint a külföldi munkavállalás

Felmérte a gyermekjogvédelmi hatóság, hogy hány gyerek...

Csütörtöki látkép a Madarasi Hargitáról. Fotó: Facebook/Páll Róbert
Csütörtöki látkép a Madarasi Hargitáról. Fotó: Facebook/Páll Róbert
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. október 07., 12:10
0 hozzászólás. 

Péntek délután az egész országban csapadékra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Intézet honlapján közölt adatokból.

A szakemberek szerint péntek délután hat órától szombat délután háromig kiterjedt esőzésekre, nagy mennyiségű csapadékra és erős szélre lehet számítani. A hegyekben újabb hórétegek hullnak a meglévőre. A meglehetősen hűvös idő mellett reggelenként köd borítja majd az északi és központi országrészt.

Szombaton többnyire már csak keleten várható eső, vasárnapra pedig száraz időt jósolnak. A hőmérséklet csúcsértéke 9 és 16, a várható legalacsonyabb érték -5 és +3 Celsius-fok körül alakul régiónkban.

A Madarasi Hargitán igazi téli hangulat van már, erről tanúskodnak az utóbbi napokban megszaporodott helyszíni fotók is.

A Fogarasi-havasokban 14-20 centiméteres a hóréteg vastagsága, de sízni még nem lehet a térségben – közölte Adrian David, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője az Agerpres hírügynökséggel.

A kirándulóknak azt javasolják, hogy téli lábbeliben és öltözékben induljanak útnak, és legyen náluk síszemüveg, síbot, jégcsákány is. A hegyvidékre induló autókra ajánlott felszerelni a téli gumikat.

A hegymászókat figyelmeztetik, hogy tanácsos még indulás előtt jelezniük a Salvamont országos diszpécserszolgálatának a tervezett útvonalat, és hogy telefonjaikra töltsék le a SALVAMONT alkalmazást. A hegyi baleseteket az 112-es telefonszámon kell jelezni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."