Tej és kifli helyett meleg kaja?

Változik a vizsgaeredmények óvásának szabálya, hosszabb lesz a nyári szünet, és meleg ételt is kaphatnak a diákok.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
gigibecali

Becali fenyegetőzik és a tűzzel játszik

Még a végén visszaviszik a börtönbe, hiszen csak...
amstaff

Kisgyereket ölt meg egy kutya Máramarosszigeten

Egy négy éves gyerek a hétfői tragédia áldozata. A...
dragnea

Dragnea szerint jó dolgunk lesz jövőben

Nagy emberek tárgyaltak hétfőn, s a legnagyobbik...

Felturbóznák az iskolai étkeztetést is. Illusztráció: erdmost.hu
Felturbóznák az iskolai étkeztetést is. Illusztráció: erdmost.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. szeptember 02., 11:55
0 hozzászólás. 

Egy sor újdonsággal indul szeptember 12-én a 2016/2017 tanév – a változásokról csütörtökön számoltak be az oktatási minisztérium vezetői.

Az első félév 19, a második 16 oktatási hétből áll majd. A tanév szerkezetét itt tekintheti meg. Újdonság, hogy a tizenkettedikesek számára május 26-án, a nyolcadikosok számára pedig június 9-én véget ér a tanítás – sorolta Monica Anisiei közoktatási államtitkár.

A legkisebb is számít óváskor

Az illetékesek úgy próbálták megszervezni az új tanév vizsgáit, tantárgyolimpiáit és tanári versenyvizsgáit, hogy a pedagógusoknak és a diákoknak is minél hosszabb nyári szünideje legyen. Eszerint július 24. és augusztus 21. között megáll az aktivitás a tanügyben – utóbbi dátum a pótérettségi kezdési időpontja.

A képességvizsgák utolsó megmérettetését június 21-én tartják, a végleges eredményeket június 30-án teszik közzé. A nyári érettségi utolsó vizsgájának időpontja június 30., a végleges jegyeket július 10-én függesztik ki.

Fontos változás a képességvizsga és érettségi eredmények megóvása tekintetében, hogy a vizsgajegy a fellebbezés után már nem csak akkor módosulhat, ha az eredeti és az új osztályzat között fél jegynél nagyobb az eltérés.

Felhevítik az iskolai ételprogramot

Ha jövő héten elfogadják az erre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet, az új tanévtől kísérleti jelleggel bevezetik, hogy a vállalkozó iskolákban a diákok napi 7 lej értékben meleg ebédet vagy élelmiszercsomagot kapnak.

Király András oktatási államtitkár a Krónika napilapnak azt mondta, a meleg ebéd-programot az ország 50 iskolájában indíthatják el.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."