Romániai embercsempészeknél vizsgálódnak

Embercsempészettel gyanúsított határrendészeket vizsgál a román ügyészség.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kiserettsegi

Nézd meg, sikerült-e a kisérettségid

Közzétette kedden az oktatási minisztérium a...
b-4

Szerdáig visszajön a nyár

Felmelegedik az időjárás a következő napokban, de...
gyerek-elarvult-magany

Ennyi gyereket érint a külföldi munkavállalás

Felmérte a gyermekjogvédelmi hatóság, hogy hány gyerek...

DIICOT-1
DIICOT, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. augusztus 25., 11:46
0 hozzászólás. 

Nyolc Arad megyei helyszínen – köztük két határrendész lakásán – tartott házkutatást csütörtök reggel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) egy olyan embercsempész-hálózat felgöngyölítése ügyében, amely 2011-ben juttatott át afrikai és ázsiai bevándorlókat a román–magyar határon – közölte ügyészségi forrásokra hivatkozva a Mediafax hírügynökség.

A névtelen ügyészségi forrás szerint a nyomozó hatóság már 2011-ben figyelte a Palesztínából irányított embercsempész-hálózatot, akkor azonban az akadályozta meg a teljes banda felderítését, hogy a magyar hatóságok letartóztatták és bebörtönözték a román–magyar határon ügyködő embercsempészeket. A DIICOT azt követően vette ismét kezébe az ügyet, hogy az embercsempészek letöltötték a Magyarországon kirótt büntetésüket, és visszatértek az országba.

Az ügyészségi forrás szerint az illegális bevándorlók Törökországon és Bulgárián át jutottak Romániába, ahol egy Aradon bérelt lakásba szállították őket. Az embercsempészek a két gyanúsított határrendész felvezetésével juttatták őket a román–magyar határra.

A csütörtökön kezdődött akció során nyolc gyanúsítottat kísérnek be a DIICOT temesvári regionális központjába kihallgatásra.

uh.ro/mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."