Megvannak a középiskolai elosztások

Több mint 900 diákot nem tudott beosztani a rendszer a középiskolai osztályokba. Mutatjuk a megmaradt helyeket.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dragnea

Börtönbe megy Dragnea?

Három év és hat hónap szabadságvesztésre ítélték...
vizazutcan

Egyelőre nem lesz jobb idő (videó)

Az ország 31 megyéjében lesz rossz idő péntek estig,...
tuntetes-bukarest

Ismét tüntettek az igazságügyi törvények módosítása ellen

Több ezren tiltakoztak szerda este Bukarestben,...

Akik most hiába böngészik a listát, július végén próbálkozhatnak újra. Illusztráció
Akik most hiába böngészik a listát, július végén próbálkozhatnak újra. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. július 20., 08:25
0 hozzászólás. 

Összesen 118 661 diák jutott be valamelyik iskolaközpontba az országos középiskolai felvételi első szakaszán – tájékoztat a tanügyminisztérium honlapján. A Hargita megyei iskolák leendő kilencedikeseinek listáját itt lehet megnézni. 

A szaktárca adatai szerint országszerte összesen 917 általános iskolai végzőst nem tudott elosztani a számítógépes rendszer a kódolás után. A szóban forgó közel ezer tanuló a felvételi második szakaszában, július 28-án próbálkozhat a megmaradt helyek megszerzésére.

Udvarhelyszéken a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolában, a Marin Preda Elméleti Líceumban, a szentegyházi Gábor Áron Líceumban, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpontban és a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban, a Korondi Középiskolában, illetve a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Líceumban maradtak szabad helyek. Hogy mely szakokon, azt itt lehet böngészni.

Hargita megyében továbbá a csíkdánfalvi, csíkszentmártoni, maroshévízi, borszéki, a gyergyóvárhegyi, gyergyóhollói és gyergyóditrói középiskolákban vannak még elfoglalható helyek.

Hódít a matek-infó

A legnagyobb bejutási médiák alapján felállított top húszas listán kevés az erdélyi iskola, a legsikeresebbek a fővárosi középiskolák - írja a Maszol hírportál. A listára az erdélyi iskolák közül csak a temesvári Grigore Moisil Elméleti Líceum került fel 9,31-es, illetve a kolozsvári Emil Racoviță Főgimnázium 9,18-as utolsó bejutási médiával.

A legkeresettebb szaknak a matematika-informatika bizonyult, főként az angol nyelvű osztályok népszerűek. A legnehezebben a természettudományok szakra lehetett bejutni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."