Újabb halasztás a Borboly-perben

Késéssel kezdődött, és előrelépés nélkül ért véget a keddi tárgyalás Borboly Csaba ügyében a csíkszeredai bíróságon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
napozas

Lassan utalják az üdülési csekkeket

Várhatóan jövő hét közepétől elkezdik folyósítani...
2-viorica-dancila-aa

A kórházmenedzsereket győzködte a miniszterelnök

A hét elején tárgyaltak az orvosokkal. A megegyezés...
seb vladescu

Bűnvádi eljárás indul a volt pénzügyminiszter ellen

Több mint egymillió euró értékű kenőpénz...

Az ügyvéd szerint Borboly két éve vár a kihallgatásra. Fotó: Hargitamegye.ro
Az ügyvéd szerint Borboly két éve vár a kihallgatásra. Fotó: Hargitamegye.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. június 01., 12:13
0 hozzászólás. 

A Borboly Csaba megyeitanács-elnököt és tizenkét másik személyt, illetve két céget is érintő büntetőperben két éve várják, hogy elkezdődjön a vádlottak kihallgatása.

A tárgyalás félórás késéssel kezdődött meg – írja a Székelyhon portál. A tárgyalást vezető Vlad Neagoe bíró közölte, a perben magánfélként részt vevő Hargita Megyei Önkormányzat a hivatalból kirendelt védő helyett választott ügyvédet fogadna, és ezért halasztási kérést nyújtottak be. Hasonló helyzetben van a csíkszentmihályi önkormányzat is.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) 2013-ban emelt vádat Borboly és társai ellen, mert úgy vélték, a Hargita megyei önkormányzat elnöke két cégnek indokolatlanul fizetett ki jelentős összegeket útjavításra. Ezzel a vádhatóság szerint ő és feltételezett bűntársai 1,1 millió eurós kárt okoztak a román államnak.

A per három vádlottja 2015 októberében beismerő vallomást tett, őket első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A perben magánfélként vesz részt Hargita Megye Tanácsa és Csíkszentmihály Polgármesteri Hivatala, az érintett cégeket pedig a károkozásért felelősnek tekintett félként vonták be a bírósági eljárásba.

Vlad Neagoe a keddi tárgyaláson kifejtette, a következő alkalommal már tovább kellene lépni a folyamatban, nem indokolt már a halasztás.

A Borboly Csabát képviselő Sergiu Bogdan ügyvéd alkotmányossági kifogást nyújtott be az alkotmánybíróságra, többek közt a lehallgatásokat szabályozó előírásokra vonatkozóan. A következő tárgyalást két hét múlva tartják.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."