Fizetésemelés miatt mondott le a munkaügyi miniszter

Lemondott csütörtökön Claudia-Ana Costea munkaügyi miniszter, aki a közalkalmazottak bérezése körül kialakult vita miatt távozott posztjáról.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kovesilauracodruta

Kövesi: a DNA bezárhatja a boltot

Hétfőn kezdi el az igazságügyi törvényekkel...
A kép illusztráció

Erre számíts, ha kiutazol a megyéből!

Tizenöt megye érintett, mi nem vagyunk köztük, de ami...
alt

Adj vért, mert szükség van rá!

Ismét véradásra buzdítanak az egészségügyi...

claudia-costea
Claudia Costea, fotó: Mediafax
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 15., 09:56
0 hozzászólás. 

Claudia-Ana Costea lemondásáról a kormány közleménye tájékoztatott. Eszerint Dacian Cioloș miniszterelnök elfogadta a tárcavezető lemondását, és hamarosan új személyt javasol a poszt betöltésére.

A miniszter már hétfőn kilátásba helyezte, hogy önként távozik a tisztségből, miután nyilvánosságra került a közalkalmazottak bérezéséről szóló sürgősségi kormányrendelet, amellyel szemben elégedetlenségüket fejezték ki a szakszervezetek. A kormány szerdán visszavonta ülésének napirendjéről a rendeletet, miután a hét elején nem tudtak megállapodni a szakszervezetekkel.

Augusztustól terveztek béremelést, de a munkaügyi minisztérium által kidolgozott rendelet szerint egyes közalkalmazottaknak a jövedelme nem emelkedett, hanem csökkent volna.

A fizetésemelés már az előző, a tavaly novemberben lemondott Victor Ponta vezette balközép kormány napirendjén is szerepelt. Ezt a tervet vette át a Cioloș által irányított szakértői kabinet, amely azonban úgy vélte, hogy a Pontaék által előkészített emelések tarthatatlanok lettek volna az államháztartási hiány túllépése nélkül. Ezért dolgoztak ki új tervezetet.

A Mediafax hírügynökség szerint Cioloș zokon vette, hogy Costea hétfőn lemondásával fenyegetőzött, holott a kormány amúgy is visszavonta volna a vitatott sürgősségi rendeletet. Már néhány napja napirenden van egy lehetséges kormányátalakítás. Cioloș csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a május 1-jei ortodox húsvét után fogja elemezni minisztereinek teljesítményét. Costea az első miniszter a Ciolos-kormányból, aki távozik posztjáról.

uh.ro/mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."