Fizetésemelés miatt mondott le a munkaügyi miniszter

Lemondott csütörtökön Claudia-Ana Costea munkaügyi miniszter, aki a közalkalmazottak bérezése körül kialakult vita miatt távozott posztjáról.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
foldrenges

Megint rengett a föld szerda hajnalban

Két kisebb földrengés volt szerdára virradóra Buzău...
tanitono

Egyetemi végzettség nélkül is taníthatnak

Nagy kő esik le sok nyugdíj előtt álló tanító és...

Mégsem lehet szabadnap március 15-e?

Nem támogatná a PSD a március 15-ét szabadnappá...

claudia-costea
Claudia Costea, fotó: Mediafax
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 15., 09:56
0 hozzászólás. 

Claudia-Ana Costea lemondásáról a kormány közleménye tájékoztatott. Eszerint Dacian Cioloș miniszterelnök elfogadta a tárcavezető lemondását, és hamarosan új személyt javasol a poszt betöltésére.

A miniszter már hétfőn kilátásba helyezte, hogy önként távozik a tisztségből, miután nyilvánosságra került a közalkalmazottak bérezéséről szóló sürgősségi kormányrendelet, amellyel szemben elégedetlenségüket fejezték ki a szakszervezetek. A kormány szerdán visszavonta ülésének napirendjéről a rendeletet, miután a hét elején nem tudtak megállapodni a szakszervezetekkel.

Augusztustól terveztek béremelést, de a munkaügyi minisztérium által kidolgozott rendelet szerint egyes közalkalmazottaknak a jövedelme nem emelkedett, hanem csökkent volna.

A fizetésemelés már az előző, a tavaly novemberben lemondott Victor Ponta vezette balközép kormány napirendjén is szerepelt. Ezt a tervet vette át a Cioloș által irányított szakértői kabinet, amely azonban úgy vélte, hogy a Pontaék által előkészített emelések tarthatatlanok lettek volna az államháztartási hiány túllépése nélkül. Ezért dolgoztak ki új tervezetet.

A Mediafax hírügynökség szerint Cioloș zokon vette, hogy Costea hétfőn lemondásával fenyegetőzött, holott a kormány amúgy is visszavonta volna a vitatott sürgősségi rendeletet. Már néhány napja napirenden van egy lehetséges kormányátalakítás. Cioloș csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a május 1-jei ortodox húsvét után fogja elemezni minisztereinek teljesítményét. Costea az első miniszter a Ciolos-kormányból, aki távozik posztjáról.

uh.ro/mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."