A IV. Székelyföldi Grafikai Biennáléra várják a munkákat

Hétfőn hirdették meg Sepsiszentgyörgyön a kiírást, május 25-ig várják a pályamunkákat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
baleset-vrancea

Ismét az élő videózás okozott tragédiát

A sofőr élőben közvetítette Facebookon a tragédiát:...
lotto

Hargita megyébe kerülhet a hatoslottó fődíja

Valakinek nagyon jó napja volt Maroshévízen. Több mint...
kártyaolvasó

Mindenhol kötelező a kártyaolvasó

Az államfő kihirdette a bankkártyás fizetési mód...

bennale
Hazai és külföldi pályázok munkáit várják.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 02., 15:15
0 hozzászólás. 

A Kovászna megyei önkormányzat székhelyén tartott sajtótájékoztatón a szervezők közölték, március 25-ig várják hazai és külföldi művészek jelentkezését - olvasható az önkormányzat közleményében.

Siklódi Zsolt kurátor elmondta: a kiírás nem tesz különbséget a hagyományos és a modern sokszorosító grafikai eljárással készült alkotások között, a benevezés egyedüli feltétele, hogy a műveknek az elmúlt két évben kellett elkészülniük. Újítást jelent, hogy a pályamunkák digitális reprodukcióját közvetlenül a rendezvény honlapjára lehet feltölteni.

Az alkotók legtöbb három művel nevezhetnek be. A pályázatra kizárólag egyéni alkotók – hivatásos képzőművészek és képzőművészeti egyetemi hallgatók – jelentkezhetnek. Előzsűrizés után választják ki azokat a munkákat, amelyekből elkészül a IV. Székelyföldi Grafikai Biennále kiállítása. A tárlatot a Székelyföld Napokon nyitják meg októberben a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. A résztvevők a kétezer eurós fődíj mellett három, egyenként ezer eurós díjat nyerhetnek.

A Székelyföldi Grafikai Biennále 2010-ben jött létre a Gyergyószárhegyi Alkotóközpont és a Kovászna Megyei Művelődési Központ kezdeményezésére. Az előző három alkalommal 41 országból több mint 900 pályamunka érkezett.

 

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."