Bűnvádi eljárás indul Udrea ellen

A képviselőház szerdán engedélyezte a volt idegenforgalmi és regionális fejlesztési miniszter ellen bűnvádi eljárás indítását.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
baleset-vrancea

Ismét az élő videózás okozott tragédiát

A sofőr élőben közvetítette Facebookon a tragédiát:...
lotto

Hargita megyébe kerülhet a hatoslottó fődíja

Valakinek nagyon jó napja volt Maroshévízen. Több mint...
kártyaolvasó

Mindenhol kötelező a kártyaolvasó

Az államfő kihirdette a bankkártyás fizetési mód...

ElenaUdrea2
Elena Udrea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 29., 06:28
0 hozzászólás. 

Egyebek közt 5 millió dollár kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Az eljárás mellett 193-an voksoltak, ellene 106-an - közölte Florin Pâslaru képviselő, a szavazatokat számláló bizottság tagja. Az ügyészek Udrea őrizetbe vételének és letartóztatásának engedélyezését is kérték. Erről a törvényhozók külön szavaztak, és engedélyezték őrizetbe vételét, de nem járultak hozzá előzetes letartóztatásához. Udrea ártatlannak vallja magát.

A volt miniszter ellen a korrupcióellenes ügyészség akar nyomozást indítani. Egy másik ügy miatt áprilisban már vádat emeltek ellene. A mostaniban Udreát egy Fekete-tenger parti nyaralónak állami tulajdonból magántulajdonba való átjátszásával, valamint 5 millió dollár kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Az ügyészek azt állítják, hogy Udrea idegenforgalmi miniszterként hozzájárult egy nyaraló eladásához, amit piaci ár alatt egy hozzá közel álló személy vásárolt meg. Ezt követően megvesztegetést is elfogadott azáltal, hogy a házat az Országos Beruházási Vállalatnál állami megrendelésekkel rendelkező egyik céggel újítatta fel ingyen.

Az ügyészek szerint a volt miniszter emellett egy üzletembertől 5 millió dollár kenőpénzt kért és kapott, hogy kijárja, a megvesztegető vállalata továbbra is kedvezményes áron kapjon áramot a Hidroelectrica román állami energiaközponttól.

A Traian Băsescu volt államelnök egyik bizalmasának számító Udrea az elmúlt tíz év egyik legbefolyásosabb politikusa volt Romániában. Előbb Traian Băsescu tanácsadójaként, majd a jelenlegi ellenzéki új Nemzeti Liberális Pártba (PNL) olvadt Demokrata Liberális Párt (PDL) vezető politikusaként érte el politikai pályája csúcsát. A tavalyi elnökválasztáson a román államelnöki tisztséget is megpályázta Băsescu támogatásával, de ez a próbálkozása kudarccal végződött.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."