Csíkban volt a leghidegebb, ilyen lesz a hétvégénk

Csíkszeredában mínusz 5,1, Udvarhelyen mínusz 1 Celsius fokot mértek péntek reggel. Felhősödés kezdődik, picit enyhül az idő.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
igazsagszolgaltatas

Visszkeresetet lehet indítani az ügyészek és a bírák ellen

Elfogadta a képviselőház a bírák és ügyészek...
egeszsegugy

5%-kal nő az egészségügy költségvetése

A pénz nagy része új kórházak építésére kell, de...
Pisztoly

Lelőtte a rendőr a rátámadó kocsmai verekedőt

A 22 éves fiatalember életét vesztette szombaton...

FagyosOktober-2015
Kissé hideg lesz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 23., 15:57
0 hozzászólás. 

Az idei ősz legalacsonyabb értékét -5,1 Celsius fokot Csíkszeredában mérték péntek reggel 7 óra 30 perckor. Gyergyóalfaluban -3,2, Maroshévízen -2,3 és Székelyudvarhelyen -1 Celsius fok volt.

Az eddigi leghidegebb októberi nap Hargita megyében 1988-ban volt Csíkszeredában, -13,5 Celsius fok. A legmagasabb októberi hőmérsékleti értéket is Csíkban mérték, még 1955-ben, 30,6 Celsius fokot.

Pénteken általában az évszaknak megfelelő értékeket mutatják a hőmérők: napközben 10-15, éjszaka -1 és 9 Celsius fokot mérünk majd. Az égbolt többnyire tiszta marad, bár estétől kezdődően erősebb felhősödést és néhol kisebb esőt, záport okoz egy érkező hidegfront.

Szombaton változékony égbolt mellett borús időre számíthatunk. A nappali csúcsértékek 10-18, a minimumok -2 és 9 Celsius fok körül várhatók. A medencékben akár -4 Celsius is előfordulhat. A hegyvidéken vegyes csapadék is előfordulhat. A szélmozgás mérsékelt marad.

Vasárnap már enyhébb időnk lesz, akkor több napsütésre is számíthatunk. A reggeli órákban köd képződhet. Estétől kezdődően beborul nyugaton, az országos középső részén, északon és északkeleten, de csak elvétve északon fordulhat elő csapadék. Napközben 10 és 18, éjszaka -4 és 11 Celsius fok várható.

uh.ro/mediafax0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."