Szárhegyi lovas nyerte a Székely Vágtát

A Gyergyószárhegyet képviselő Fazakas Géza Gamma nevű lovával nyerte vasárnap az ötödik Székely Vágtát az Óriáspince-tetőn.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
gastropan

Vásárhelyen találkoznak a pékek

A GastroPan kiállítás idén ünnepli indulásának 10....
iohannistrump

Iohannis több amerikai katonát szeretne látni Romániában

Románia bátorítja, hogy legfőbb stratégiai...
sanitas

Az orvosok is munkabeszüntetésre készülnek

Április 26-án tüntetésre gyűlnek össze Bukarestben,...

SzekelyVagta2015
Fazakas és lova volt a nyerő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 13., 09:23
0 hozzászólás. 

Rajta kívül az idén második helyezett tavalyi győztes, a lemhényi Zsigmond János és Timpex Amata nevű lova, valamint a harmadik helyezett gyergyószentmiklósi László Pál és Darius nevű lova is rajthoz állhat a budapesti Nemzeti Vágtán, amelyet idén szeptember 18-20. között rendeznek Budapesten, a Hősök terén. A székelyföldi előfutamot - a Székely Vágtát - szervező Sepsiszentgyörgy úgynevezett szabad kártyával küldheti ki lovát és lovasát a Nemzeti Vágtára.

"Székely Vágta több mint lovasverseny. Igazi ünnep, lélekemelő együttlét" - mondta a döntő futam előtt Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya.

A szervezők idén is megrendezték a Góbé Futamnak elnevezett versenyt a nem igazolt eredetű lovak és lovasaik számára. A Nemzeti Vágta szabályzata szerint ugyanis angol telivérrel nem lehet benevezni a versenyre. Az pedig, hogy egy ló nem angol telivér, csak az eredetére vonatkozó iratokkal igazolható. A Góbé futamot idén Bálint András, Csíklázárfalva versenyzője nyerte Szellő nevű lovával.

Szombaton immár harmadik alkalommal egyes-, kettes- és négyesfogatok számára rendeztek fogathajtó versenyt a háromszéki Óriáspince-tetőn, amelyen idén is a tavalyi győztes, az újtusnádi Szőcs Lehel bizonyult a legjobbnak.

A kétnapos székelyföldi lovas ünnepen hagyományőrző huszártoborzót, kardos táncot, 19. századi lovas harcászati bemutatót tekinthetett meg a Székely Vágta közönsége. Szombat este a rendezvény keretében mutatták be a Mátyás, az igazságos című rockoperát a Magyar Nemzeti Lovas Színház, a Háromszék Táncegyüttes és helyi lovasok közreműködésével.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."