Könnyebben utazhatunk Kanadába

Könnyebben utazhatnak 2016-tól Kanadába a román állampolgárok - jelentette be szerdán Victor Ponta miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
HorvathAnna

Börtönbüntetésre ítélték Horváth Annát (videó)

Két év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést...
Csoma Botond fotó: főtér.ro

Megvan, ki veszi át Verestóy helyét

A SRI parlamenti bizottságába és a CNAS...
Andrei Gheorghe

Meghalt Andrei Gheorghe újságíró

A neves román újságírót hétfőn holtan találták...

KanadaRepgep
Könnyítettek a beutazáson
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 22., 17:01
0 hozzászólás. 

A kormányfő közölte, hogy Románia bekerül a jövő évtől a kanadai utasnyilvántartási rendszerbe, s ez lehetővé teszi, hogy azok a román állampolgárok, akiknek az elmúlt tíz évben volt már kanadai vízumuk, többet nem kell kérniük ilyen okmányt. A román állampolgárok jelenleg csak vízummal utazhatnak be az észak-amerikai államba.

Ponta köszönetét fejezte ki Stephen Harper kanadai miniszterelnöknek, aki levélben értesítette őt a román állampolgárok kanadai beutazásának megkönnyítéséről. Ponta hangsúlyozta, hogy ezzel lépéssel a vízumkötelezettség még nem szűnik meg, de fontosnak nevezte a könnyítést.

Reményét fejezte ki, hogy Bukarestnek sikerül az Egyesült Államok esetében is hasonló előrelépést elérnie. Románia évek óta szorgalmazza felvételét az amerikai vízummentességi programba.

A kanadai miniszterelnök levele szerint - amit Ponta egy közösségi portálon is megosztott - a kanadai utasnyilvántartási rendszerbe azok is bekerülnek, akik már kaptak ideiglenes amerikai vízumot, így a könnyítés rájuk is érvényes.

A Mediafax hírügynökség szerint azok a román állampolgárok, akik Kanadába szeretnének utazni, és nevük már szerepel az utasnyilvántartási rendszerben, kitöltenek egy elektronikus formanyomtatványt, és elektronikus utazási engedélyt igényelnek, amit percek alatt megkaphatnak amennyiben eleget tesznek a beutazási feltételeknek.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."