Vádat emeltek két volt miniszter ellen

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség két volt miniszter ellen, köztük Elena Udrea volt regionális fejlesztési tárcavezető ellen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Valentin Popa tanugyminiszter

A tanügyminiszter leváltását kéri az RMDSZ

Valentin Popa újabb fontos ügyben nem konzultált a...

Dușa lesz a mumus Maros megyében

Lucian Gogát váltja prefektusi tisztségében a volt...
Módosulhat az alkotmány

Két napig tartana a családról szóló népszavazás

Rendkívüli ülésen dönt erről jövő kedden a...

ElenaUdrea2
Egyikük Udrea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 21., 17:13
0 hozzászólás. 

Udreát egyebek mellett megvesztegetés három rendbeli elfogadásával és hivatali visszaéléssel vádolják.

A Traian Băsescu volt államelnök egyik bizalmasának számító Udrea az ügyészek szerint több közbeszerzési eljárás alkalmából a szerződés értékének 10 százalékát kitevő kenőpénzt kért üzletemberektől, illetve az általa vezetett minisztérium törvénytelenül finanszírozott közpénzekből egy ökölvívó gálát.

Ion Ariton volt gazdasági miniszter több állami vállalatot kényszerített ez utóbbi rendezvény szponzorálására, ellene emiatt emeltek vádat az ügyészek.

Udrea az elmúlt tíz év egyik legbefolyásosabb politikusa volt. Előbb Traian Băsescu tanácsadójaként, majd a jelenlegi ellenzéki új Nemzeti Liberális Pártba (PNL) olvadt Demokrata Liberális Párt (PDL) vezető politikusaként érte el politikai karrierje csúcsát. A tavalyi elnökválasztáson az államelnöki tisztséget is megpályázta Băsescu támogatásával, de ez a vállalkozása kudarccal végződött.

A vádemelés tényét ismertető vádhatósági közlemény megemlítette azt is, hogy a közbeszerzések nyomán Udrea által kért és elfogadott kenőpénz egy része egy román párt bukaresti szervezetéhez került. Udrea korábban a PDL bukaresti szervezetének volt az elnöke.

A PDL a tavaly második államelnöki mandátumát befejező Traian Băsescu volt elnök pártja volt, amellyel a jobbközép politikus akkor szakított, amikor a demokrata pártiak - ellentmondva az akkor még államelnöki tisztséget betöltő Băsescunak - nem Udreát választották meg a PDL élére.

A volt államfő az utóbbi két hétben többször élesen bírálta az ügyészeket amiatt, ahogyan vezető politikusokat sorozatban előzetes letartóztatásba helyeznek, és állítása szerint semmibe veszik a gyanúsítottak védekezéshez való jogát.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."