Másodfokú árvízriadó Székelyföldön

Csütörtök délig tart a narancssárga és a sárga kód árvízre az erdélyi megyékben.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....
oszihideg

Tart még az indián nyár

Ezen a héten az átlagosnál melegebb idő lesz, csapadék...
vasut

Jó hír a Pestre vonatozóknak

Jelentősen rövidülhet az utazási idő a...

fotó: adevarul
fotó: adevarul
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2014. július 23., 17:28
0 hozzászólás. 

Másodfokú árvízriadó van érvényben Székelyföldön a Hargita megyei Tatros és a Kovászna megyei Feketeügy folyók mentén - közölte szerdán a román vízügyi és hidrológiai országos intézet.

Kedd óta Románia szinte egész területén heves esőzések voltak. Erdélyben is jelentős mennyiségű csapadék hullott, az ennek következtében keletkezett ár több házat elöntött Hargita megyében.

A hidrológusok által szerdán kibocsátott másodfokú - narancssárga színű - árvízriadó Hargita és Kovászna megye mellett több kelet-romániai megyét is érint, így Bákó, Botosani és Iasi megyéket is.

A figyelmeztetés szerint első fokú - sárga színű - árvízriadó is érvényben van csütörtökön délig szinte valamennyi erdélyi megyében így Máramaros és Szatmár megyékben a Visó, az Iza, a Túr vízgyűjtő medencéjében.

Temes megyében a Béga és a Temes folyók, Hargita megyében a Maros felső szakasza érintettek. Emellett az Olt folyó Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Valcea megyei mellékfolyóira is érvényes a legenyhébb árvízriadó.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."