Drágul a gáz, és a villany ára is nőhet

Az idén két részletben, várhatóan öt százalékkal drágul a földgáz a lakosság számára, és a villamos energia ára is emelkedhet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Irány a tenger!

Szabadságra készülsz? Nyomás!

Olyan idő lesz, mintha tényleg nyár lenne. Süt a nap...
tuntetes diaszpora

200 panaszos tett feljelentést a csendőrség ellen

192 tüntető állítja, hogy a csendőrök jogtalanul...
medvek tusnad

Ők csak lőnek, nem altatnak

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei szerda este...

ElektromosAram1
Júliustól kell mélyebben a pénztárcába nyúlni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 31., 11:01
0 hozzászólás. 

Niculae Havrilet, az energiaár-szabályozó hatóság vezetője egy bukaresti energetikai konferencián közölte, hogy júliustól 2 százalékkal, októbertől pedig további 3 százalékkal drágul a gáz ára a lakosság számára.

Hozzátette: előfordulhat, hogy végül az 5 százalékos mérték fele is elegendő lesz, de ez attól függ, hogy Románia mennyi gázt fog importálni Oroszországból.

A kormány vállalta a nemzetközi hitelezőivel szemben, hogy liberalizálja az energiaárakat, az ipari fogyasztóknál már 2015-ig megszűnik az árak mesterséges leszorítása az állam által, a lakosság esetében 2018-ig terjed az árliberalizáció ütemterve.

Havrilet nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a villamos energia is drágul, miután a kormány úgynevezett oszlopadót vetett ki idén ipari létesítményekre.

Becslése szerint ez várhatóan 1-2 százalékkal drágítja a villamos energia árát. Hozzátette: az energiatermelő vállalatoktól még nem kaptak erre vonatkozó kérést, de a törvény szerint jogosultak ezt kérni.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."