Légszennyezésért bírságolták a nagyváradi hőerőművet

Az önkormányzat alárendeltségében működő hőerőműre rótt ki az Európai Bizottság a szén-dioxid-kvóta késedelmes beszerzése miatt bírságot.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
alairasgyujtes

Kétszer is elmennének polgármestert választani

Újabb polgári kezdeményezés kerül a parlament elé....
oszihideg

Tart még az indián nyár

Ezen a héten az átlagosnál melegebb idő lesz, csapadék...
vasut

Jó hír a Pestre vonatozóknak

Jelentősen rövidülhet az utazási idő a...

Nagyváradi hőerőmű
Nagyváradi hőerőmű
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 04., 06:10
0 hozzászólás. 

Nagyvárad 2014-re tervezett bevételeinek kétharmadát teszi ki az a bírság.

A Korodi Attila által vezetett Környezetvédelmi és Klímaváltozás Minisztérium csütörtökön közleményben tudatta, sem a tárcának, sem a bíróságoknak nincsen mérlegelési joga a bírsággal kapcsolatban.

"Amíg én vagyok a miniszter, a tárca nem fogja sem a román, sem az európai jogszabályokat áthágni" - idézte a Mediafax hírügynökség Korodi Attilát.

A miniszter a múlt heti nagyváradi látogatásán közölte, hogy az önkormányzati tulajdonú Electrocentrale Oradea S.A.-t 33,4 millió eurós bírság kifizetésére kötelezte az Európai Bizottság, mert 2012-ben nem vásárolta meg időben a légszennyezése ellentételezéseként megszabott bizonylatokat.

Korodi Attila közölte, a váradi hőerőműnek 334 ezer darab kvóta beszerzését kellett volna 2012. április 25-ig nyilvántartásba vetetnie. Ezt nem tette meg, ezért az Európai Bizottság bizonylatonként 100 eurós bírságot szabott meg.

Ilie Bolojan, Nagyvárad nemzeti liberális párti polgármestere egy szerdai sajtótájékoztatón a minisztert hibáztatta a bírság miatt. A polgármester szerint Korodi Attila "katolikusabb akar lenni a pápánál", amikor a bírságot emlegeti, hiszen csak 48 órát késett a hőerőmű a kvóták beszerzésével.

Az Electrocentrale Oradea S. A. tavaly augusztusban fizetésképtelenséget jelentett, miután 300 millió lejes adósságot halmozott fel. A céghez kirendelt csődbiztos szerint bíróságon próbálják elérni, hogy ne kelljen befizetni a tetemes összegű bírságot.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."