Másodjára hirdetik meg a WEBkastély vetélkedőt

A kolozsvári Pont Csoport második alkalommal hirdette meg kedden az erdélyi kastélyok népszerűsítését céljául kitűző WEBkastély vetélkedőt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
vizazutcan

Egyelőre nem lesz jobb idő (videó)

Az ország 31 megyéjében lesz rossz idő péntek estig,...
tuntetes-bukarest

Ismét tüntettek az igazságügyi törvények módosítása ellen

Több ezren tiltakoztak szerda este Bukarestben,...
kozmunka

Kötelező közmunkát végezni a szociális segélyért

Elveszíti a szociális segélyt az a munkanélküli, aki...

webkastely
Idén is vetélkedőre csábítanak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 12., 09:49
0 hozzászólás. 

A helyi és regionális fejlesztéssel foglalkozó civil szervezet internetes vetélkedőjére szeptember 17. és október 3. között várják olyan 6-10 fős csapatok nevezését, amelyek egy-egy erdélyi kastélyt, udvarházat "fogadnak örökbe". A csapatok négy héten át hétről-hétre olyan feladatokat kapnak majd, amelyek az örökbe fogadott kastély múltjával, jelenével és elképzelt jövőjével kapcsolatosak. A csapatoknak emellett kastélynapot is kell szervezniük.

Farkas András, a Pont Csoport elnöke elmondta: a feladatokat nem kívánják előre közölni, hogy azok hétről-hétre az újdonság erejével hassanak a versenyzők számára. A civil szervezet vezetője hozzátette, azokat próbálják megszólítani a vetélkedővel, akik szeretnének valamit kezdeni a közelükben - sok esetben kihasználatlanul - álló kastélyokkal.

A verseny célja, hogy tájékoztasson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy bekapcsolja azokat a turisztikai körforgásba. A szervezők azt is céljuknak tekintik, hogy a vetélkedő által szorosabbra fonódjék a kapcsolat a kastélyok, kúriák tulajdonosai és a helyi közösségek között. Tudatosítani kívánják, hogy a műemlékek a település részei, közös örökséget hordoznak, amely a közösséget is gazdagítja - áll a Pont Csoport közleményében.

Farkas András megjegyezte, hogy a győztes csapat olyan díj elnyerésében reménykedhet, amely mind a csapat, mint az azt alkotó személyek számára vonzó, ám a díjat is meglepetésnek szánják, ezért arról nem árul el többet.

A 2011-ben lezajlott hasonló vetélkedőre 23 csapat nevezett be Erdély különböző tájairól, ezeknek az internetes szavazások által további több mint 3000 embert sikerült bevonniuk a versenybe. A versenyre jelentkező csapatoknak ide kattintva lehet nevezni.

uh.ro/manna.ro0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."