Másodjára hirdetik meg a WEBkastély vetélkedőt

A kolozsvári Pont Csoport második alkalommal hirdette meg kedden az erdélyi kastélyok népszerűsítését céljául kitűző WEBkastély vetélkedőt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
veradas

Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.
roncsauto

Kevesebb az új autó, mégis szigorítják a roncsprogramot

Ösztönözni akarják az autóvásárlást, mégsem...
erdotuz

Ég az erdő a Fogarasokban

Mintegy tíz áron oltják a tüzet. 

webkastely
Idén is vetélkedőre csábítanak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 12., 09:49
0 hozzászólás. 

A helyi és regionális fejlesztéssel foglalkozó civil szervezet internetes vetélkedőjére szeptember 17. és október 3. között várják olyan 6-10 fős csapatok nevezését, amelyek egy-egy erdélyi kastélyt, udvarházat "fogadnak örökbe". A csapatok négy héten át hétről-hétre olyan feladatokat kapnak majd, amelyek az örökbe fogadott kastély múltjával, jelenével és elképzelt jövőjével kapcsolatosak. A csapatoknak emellett kastélynapot is kell szervezniük.

Farkas András, a Pont Csoport elnöke elmondta: a feladatokat nem kívánják előre közölni, hogy azok hétről-hétre az újdonság erejével hassanak a versenyzők számára. A civil szervezet vezetője hozzátette, azokat próbálják megszólítani a vetélkedővel, akik szeretnének valamit kezdeni a közelükben - sok esetben kihasználatlanul - álló kastélyokkal.

A verseny célja, hogy tájékoztasson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy bekapcsolja azokat a turisztikai körforgásba. A szervezők azt is céljuknak tekintik, hogy a vetélkedő által szorosabbra fonódjék a kapcsolat a kastélyok, kúriák tulajdonosai és a helyi közösségek között. Tudatosítani kívánják, hogy a műemlékek a település részei, közös örökséget hordoznak, amely a közösséget is gazdagítja - áll a Pont Csoport közleményében.

Farkas András megjegyezte, hogy a győztes csapat olyan díj elnyerésében reménykedhet, amely mind a csapat, mint az azt alkotó személyek számára vonzó, ám a díjat is meglepetésnek szánják, ezért arról nem árul el többet.

A 2011-ben lezajlott hasonló vetélkedőre 23 csapat nevezett be Erdély különböző tájairól, ezeknek az internetes szavazások által további több mint 3000 embert sikerült bevonniuk a versenybe. A versenyre jelentkező csapatoknak ide kattintva lehet nevezni.

uh.ro/manna.ro0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."