Lyukasóra » Rendezvények

Turkáló lesz a Géből

Kertjéből pedig burgerező. Lehet, hogy vasárnap mégis kikelsz az ágyból.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
rm1

Egy hét fekete Lee blue jeans fürdőgatyában!

Dunaújvárosról lassan már nem a Quimby jut eszünkbe...
DSC 0205

Hatodszorra rendeznek rockfesztivált és motoros találkozót

Idén is dübörögni fognak a motorok és a hangfalak a...
viragkiallitas22

Narancs termett a városi parkban

És virágok leptek el mindent a Sétatéren. Megnyílt a...

Turkalo
Turkáló lesz a Géből, illusztráció: unsplash.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. április 04., 11:08
0 hozzászólás. 

Nem csak kipihenheted a hétvégi bulik okozta fáradtságot, de a ruhatárad is felfrissítheted tavaszra. Vasárnap, április 8-án Vásár&Brunch néven szervezi meg ugyanis a Zújgé első zenés-evős-turkálós vasárnapját.

A névben szereplő vásár szót nem kell megmagyaráznunk, de azt jó lesz tisztázni, hogy a beltéri kipakolós turkálóba eddig 13 hölgy jelentkezett portékáival, amelyek kizárólag használt, illetve kézzel készített ruhákat, cipőket és kiegészítőket jelentenek. Két asztal még mindig kiadó az eseményre, amennyiben érdekel, hívd Győrfi Kata főszervezőt a 0755-833-112-es telefonszámon.

A brunch szó sem véletlenül szerepel az esemény nevében. A breakfast (reggeli) és lunch (ebéd) szavak összeolvasztásából keletkezett kifejezés, mely a reggeli idő után, de még ebédidő előtt kezdődő étkezéseket jelöli. A brunch kezdete 11 és 1 közötti időpontra tehető, attól függően, hogy ki mikor kel ki az ágyból.

A kertben tartandó sütögetésen a város új, közeljövőben útnak induló foodtruckjának burgerét kóstolhatod meg. A Tom Cooks márka megálmodója, Beke Tamás Zsolt – aki lassan útjára gördíti burgeres kisteherautóját – az általa kikísérletezett zsemléjű hamburgerek mellett, amiből vegát is ehetsz, Philadelphia cheese steak szendvicset készít. A felsoroltak mindegyike 19 lejbe kerül, 23-ba, ha kérsz mellé házi szalmakrumplijából is, amiből külön 5 lejbe kerül egy porció.

Nem, még nem fejeztük be. Az udvarhelyi techno-titán, Marque zenéjével még hangulatosabbá teszi a falatozást a kertben, a Zújgé legénysége pedig Mimosa és Bloody Mary koktélokkal, illetve uborkás-citrusos limonádéval készül a 11 órától, egészen estig tartó eseményre.

„Itt a tavasz, mindenkinek vannak tavalyi ruhái, legalább egymás között cseréljük ki" – mondta Győrfi Kata ötletgazda portálunknak, akinek az esemény megszervezésével célja az is, hogy vasárnapjaink visszanyerjék a varázsukat, és hogy megismerkedhessünk a helyi termelőkkel, zenészekkel. A belépés ingyenes, a rendezvény gyerekbarát, Kata pedig azt ígéri, ha jól sikerül, lesz még ilyen.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."