Lyukasóra » Rendezvények

Udvarhelyre jön a Viszkis rabló

Az után, hogy film készült életéről, a Zújgében te is találkozhatsz Ambrus Attilával.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Még a kiskakas gyémánt félkrajcárját is elköltötték a vásárban

Elment a Kipi-Kopi a vásárba

Idén V. alkalommal szervezték meg a Mihály-napi vásárt...
Ufifoto

Tanulnál fotózni Ufótól?

Ő már alig várja, hogy taníthasson. Ráadásul mindezt...
Vibefesztszerelmesei

Így buliztak a Vibe szerelmesei

Nézd meg a marosvásárhelyi fesztivál kisfilmjét. Ha...

AmbrusAttila
Ambrus Attila, fotó: Labancz Viktória/Viasat3
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. január 11., 11:41
2 hozzászólás. 

„A semmiből előkerült, hétköznapi ember volt, bűnügyi, alvilági múlt nélkül. A rablásai egyformák, de kiszámíthatatlanok voltak, hiába hagyott ujjlenyomatot, volt jó személyleírás, mégis sokáig fantomot üldöztünk" – mondta régen a Blikknek Varju Lajos, az Ambrus Attilát egykor sokáig üldöző nyomozó.

A 1967-es, csíkszentléleki születésű férfi bankrablásairól vált ismertté, 1993 és 1999 között a legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában", közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. A Viszkis becenév azért ragadt rá, mert minden rablása előtt legurított egy pohár viszkit.

Ambrus január 22-én, hétfőn érkezik a Zújgébe, ahol Szécsi Zsolt faggatja múltról, jelenről, jövőről, tévhitekről és legendákról, sikerről, kudarcról és az Antal Nimród által rendezett kasszasikerű filmről, amelynek előzetesét itt nézheted meg. Bemutatják Ambrus 2016-ban megjelent Haramia című regényét és szó lesz az egykori rabló új foglalkozásáról, a kerámiázásról is.

A nyolc órától kezdődő beszélgetésre a Zújgé akciós viszkikkel készül. A jegyek limitált számban, elővételben péntektől vásárolhatóak a helyszínen, tíz lejért.2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-01-14 12:27:15
Tudtam, hogy valami pótolhatatlan hiányzik az életemből.
Ha ennek a 77-szeres fegyveres bankrablónak megbocsát az Isten, és példaképnek állít elénk, akkor az én alkalmankénti káromkodásaim, ellenszenves embertársaim utálata, ífjúkori csínytevéseim, kis füllentéseim a szentek sorába fog emelni.
Ámen.
avatar
hunikovacs
2018-01-15 15:13:51
a székelyzászlós cikknél kiderült,beszari gyáva vagy... türnéd békésen az ostort is,csattogjon a hátadon (meg is érdemelnéd). most meg elmondod,hogy felületes bunkó vagy aki nem látja a fától az erdőt. Isten? példakép? ez egy Ember,aki a tévedéseiből tanult,nem büszke az amugy kiváló intelligenciára valló tetteire és tapasztalatait akarja megosztani,a börtönévekről és a társadalomba való sikeres visszailleszkedéséről... hagyd az embertárasaid utálatát,nézz tükörbe te is Ötzi - legfőbb ideje.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."