Lyukasóra » Rendezvények

Udvarhelyre jön a Viszkis rabló

Az után, hogy film készült életéről, a Zújgében te is találkozhatsz Ambrus Attilával.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

AmbrusAttila
Ambrus Attila, fotó: Labancz Viktória/Viasat3
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. január 11., 11:41
2 hozzászólás. 

„A semmiből előkerült, hétköznapi ember volt, bűnügyi, alvilági múlt nélkül. A rablásai egyformák, de kiszámíthatatlanok voltak, hiába hagyott ujjlenyomatot, volt jó személyleírás, mégis sokáig fantomot üldöztünk" – mondta régen a Blikknek Varju Lajos, az Ambrus Attilát egykor sokáig üldöző nyomozó.

A 1967-es, csíkszentléleki születésű férfi bankrablásairól vált ismertté, 1993 és 1999 között a legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában", közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. A Viszkis becenév azért ragadt rá, mert minden rablása előtt legurított egy pohár viszkit.

Ambrus január 22-én, hétfőn érkezik a Zújgébe, ahol Szécsi Zsolt faggatja múltról, jelenről, jövőről, tévhitekről és legendákról, sikerről, kudarcról és az Antal Nimród által rendezett kasszasikerű filmről, amelynek előzetesét itt nézheted meg. Bemutatják Ambrus 2016-ban megjelent Haramia című regényét és szó lesz az egykori rabló új foglalkozásáról, a kerámiázásról is.

A nyolc órától kezdődő beszélgetésre a Zújgé akciós viszkikkel készül. A jegyek limitált számban, elővételben péntektől vásárolhatóak a helyszínen, tíz lejért.2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-01-14 12:27:15
Tudtam, hogy valami pótolhatatlan hiányzik az életemből.
Ha ennek a 77-szeres fegyveres bankrablónak megbocsát az Isten, és példaképnek állít elénk, akkor az én alkalmankénti káromkodásaim, ellenszenves embertársaim utálata, ífjúkori csínytevéseim, kis füllentéseim a szentek sorába fog emelni.
Ámen.
avatar
hunikovacs
2018-01-15 15:13:51
a székelyzászlós cikknél kiderült,beszari gyáva vagy... türnéd békésen az ostort is,csattogjon a hátadon (meg is érdemelnéd). most meg elmondod,hogy felületes bunkó vagy aki nem látja a fától az erdőt. Isten? példakép? ez egy Ember,aki a tévedéseiből tanult,nem büszke az amugy kiváló intelligenciára valló tetteire és tapasztalatait akarja megosztani,a börtönévekről és a társadalomba való sikeres visszailleszkedéséről... hagyd az embertárasaid utálatát,nézz tükörbe te is Ötzi - legfőbb ideje.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."