Lyukasóra » Rendezvények

Édes Erdély, itt vágtatunk!

Megjött Horthy Miklós, mókázott egy bácsi a lovasok láttán, akiket várva várt a nép.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Ilyen volt tavaly a tűzijáték fotó: Lőrincz Csaba/archív

Már csak tízet kell aludni

Magashegyi Undegrounddal és más koncertekkel,...
Tusvanyos16

Elkezdődött a Tusványos

Nyugi, még nem maradtál le se a nyitóbuliról, se Rúzsa...
kala

Új helyszínekkel és nagy nevekkel csalogat a Fezen

Harmadik évtizedét kezdi taposni a Fezen! A...

fotó: Pál Edit Éva
fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. július 28., 19:47
1 hozzászólás. 

Félórás késéssel, de megérkeztek a Széki Vágta felvonuló lovasai a városba. A plakátokon a felvonulás helyszíneként a város volt feltüntetve, úgyhogy bementünk a városba. A központban többen álldogáltak a szemerkélő esőben, kicsit nehéz volt eldönteni, hogy a napsütést, vagy a lovasokat várják-e jobban. Az utóbbit.

00-DSC 0082

A Művelődési Ház előtt álldogáló német vendégek sem értették, hogy ha hat órára volt meghirdetve az esemény, akkor fél hétkor még miért nem kezdődött el. A szervezők szerint az eső miatt.

00-DSC 0101

De kisütött a nap, és egyszer csak feltűnt a pénteki alkonyban egy villogó rendőrautó, mögötte pedig dj-ként funkcionáló terepjáró. Az Édes Erdély, itt vagyunk dallamára ügettek mögöttük a lovasok is. Árpádsávos és székely zászlókkal jöttek. Egy pónin lovagoló kislány vezette fel őket.

00-DSC 0099

A Széki Vágta négy év után költözött vissza Székelyudvarhelyre, a Lejtő utca tetején létrehozott pályán tartják majd a futamokat. Szombaton gyorsasági verseny lesz, 1200 méteren vágtáznak a lovak, vasárnap ügyességi vetélkedőt tartanak, ami dupla pályás szinkronverseny lesz.

00-DSC 0107

Mintegy 40 versenyző méri össze tudását a környékbeli falvakból, mint Homoródszentpál, Homoródszentmárton, Városfalva, Kányád és Etéd, ezen kívül más székekből is érkeznek lovasok. Az esemény mindkét napon 13 órától kezdődik. A döntő augusztus 26-27-én Homoródkarácsonyfalván és Oklándon lesz.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-07-30 17:32:34
Minek tudjon manapság örülni az elnyomott székely?
Horthy híján horthy-szívű hazafiaknak, akik fehér ló híján veres lovon parádéznak, frissen varrt csíkos zászlókba tekeredve síratják az elveszett paradicsomot..
Jobb híján majd egyszer- nemsokára - bevonul fehér lovon maga vitéz Fel-és Alcsúthy Orbán Miklós, kormányzó úr őfőméltósága.
Imádkozzunk!
Csuhások, térdre!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."