Lyukasóra » Rendezvények

Édes Erdély, itt vágtatunk!

Megjött Horthy Miklós, mókázott egy bácsi a lovasok láttán, akiket várva várt a nép.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...
AmbrusAttila

Udvarhelyre jön a Viszkis rabló

Az után, hogy film készült életéről, a Zújgében te...

fotó: Pál Edit Éva
fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. július 28., 19:47
1 hozzászólás. 

Félórás késéssel, de megérkeztek a Széki Vágta felvonuló lovasai a városba. A plakátokon a felvonulás helyszíneként a város volt feltüntetve, úgyhogy bementünk a városba. A központban többen álldogáltak a szemerkélő esőben, kicsit nehéz volt eldönteni, hogy a napsütést, vagy a lovasokat várják-e jobban. Az utóbbit.

00-DSC 0082

A Művelődési Ház előtt álldogáló német vendégek sem értették, hogy ha hat órára volt meghirdetve az esemény, akkor fél hétkor még miért nem kezdődött el. A szervezők szerint az eső miatt.

00-DSC 0101

De kisütött a nap, és egyszer csak feltűnt a pénteki alkonyban egy villogó rendőrautó, mögötte pedig dj-ként funkcionáló terepjáró. Az Édes Erdély, itt vagyunk dallamára ügettek mögöttük a lovasok is. Árpádsávos és székely zászlókkal jöttek. Egy pónin lovagoló kislány vezette fel őket.

00-DSC 0099

A Széki Vágta négy év után költözött vissza Székelyudvarhelyre, a Lejtő utca tetején létrehozott pályán tartják majd a futamokat. Szombaton gyorsasági verseny lesz, 1200 méteren vágtáznak a lovak, vasárnap ügyességi vetélkedőt tartanak, ami dupla pályás szinkronverseny lesz.

00-DSC 0107

Mintegy 40 versenyző méri össze tudását a környékbeli falvakból, mint Homoródszentpál, Homoródszentmárton, Városfalva, Kányád és Etéd, ezen kívül más székekből is érkeznek lovasok. Az esemény mindkét napon 13 órától kezdődik. A döntő augusztus 26-27-én Homoródkarácsonyfalván és Oklándon lesz.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-07-30 17:32:34
Minek tudjon manapság örülni az elnyomott székely?
Horthy híján horthy-szívű hazafiaknak, akik fehér ló híján veres lovon parádéznak, frissen varrt csíkos zászlókba tekeredve síratják az elveszett paradicsomot..
Jobb híján majd egyszer- nemsokára - bevonul fehér lovon maga vitéz Fel-és Alcsúthy Orbán Miklós, kormányzó úr őfőméltósága.
Imádkozzunk!
Csuhások, térdre!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."