Lyukasóra » Rendezvények

A vég kezdete: nem lesz többé tavasza Udvarhelynek

Cserébe vasra verik a gyerekeket, majd gigamega Omega koncerttel bilincselik le a Csíksomlyóra érkezőket.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

fotó: Simó Veronika
fotó: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. április 11., 15:40
0 hozzászólás. 

Megszűnik az Udvarhely Tavasza című egyhónapos rendezvénysorozat, melyet az előző városvezetés hozott létre a Tánc Tavasza tánc- és színházi fesztivál kivéreztetése után, és megszületik az Udvarhely Napok.

Az egyhetes rendezvénysorozat épp pünkösd előtt, május 26-június 2. között lesz, és rögtön a bulival kezdődik. Pénteken az Ocho Macho és a Republic koncertezik a minifocipályán, szombaton a Friday Rehab és Rúzsa Magdi, vasárnap pedig a Hot Jazz Band, valamint a TNT robbant nagyot.

Ez alatt a városi parkban felhúzott gasztro-és borsátrak között a helyi termelők, kézművesek és a civil szervezetek várják a látogatókat termékeikkel, programjaikkal.

A váraknak harangoznak

A várban pénteken nyílik meg a harangkiállítás és a Székelyföldi Legendárium makettkiállítása a már elkészült erdélyi várakról.

Vasárnap szintén a várban lesz a Legendárium Karnevál, amelyre több mint 400 gyerek öltözik be, és itt fog fellépni az Evilági zenekar, valamint Baricz Gergő – tájékoztatott Simon Mária Tímea, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

A következő hétköznapokon kulturális események, irodalmi estek és egyéb ínyencségek kényeztetik az elmét és a lelket, a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára kórustalálkozót szervez, és csörögét süt meg kínál. Kedden a középkorba költözik a központ, az Emese Park két napig várja az óvodásokat, iskolásokat és a kíváncsi felnőtteket, hogy kipróbálják a kovácsolást, merítettpapír-készítést, nemezelést, vagy akár a kalodába zárást.

A Patkóba repül a székely helikopter

Máthé András székely ezermester székely helikopterjét és kistraktorját is megcsodálhatjuk a Patkóban, aztán a Szent István teremben meghallgathatjuk Varga Sándor rovásírásról szóló előadását. Csütörtökön, június elsején a hagyományos gyereknapi program lesz, pénteken pedig a gigamega Omega koncert, aminek még nem tisztázott a helyszíne.

Orbán Árpád alpolgármester elmondta, az időzítéssel nem titkolt céljuk, hogy a csíksomlyói búcsúra igyekvő zarándokokat Székelyudvarhelyre csábítsuk, és egy estére legalább itt is tartsuk.

Mindene lesz, csak tavasza nem lesz Udvarhelynek

A Székelyudvarhely Tavasza ernyőrendezvény részeként eddig megtartott eseményekre szükség van, és idén is lesznek, ám nem feltétlenül a városnapok keretében, hanem a szervező civil szervezetek saját arculata alatt. Intenzívebb, kompaktabb rendezvényt szerettek volna, amellyel Udvarhely értékeit fel lehet mutatni saját magunknak, valamint a szűkebb és tágabb régiónak – érvelt Orbán.

A Míves Emberek Sokadalmát idén megerősítik, ráncfelvarrják, a gyümölcsfesztivált pedig egybevonják a táncháztalálkozóval, hogy egymást erősítsék. Addig sem kell unatkozni, pénteken és szombaton a húsvéti vásáron szerezhetjük be a degeszre tömni valót.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."