Lyukasóra » Rendezvények

Nem lesz sörfesztivál a Szent István-napok

Család- és gyerekbarát programokkal, útlezárásokkal érkezik a nemzeti ünnep Székelyudvarhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

Vasárnap a Beatrice húzza fotó: cultura.hu
Vasárnap a Beatrice húzza fotó: cultura.hu
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. augusztus 16., 11:21
0 hozzászólás. 

Két napig két színpadon szórakoztatják a székelyudvarhelyieket a hétvégi, Szent István-napi ünnepségsorozaton. Az ünnepség időtartama egy nappal rövidebb a Bunta-érában szokásosnál, de igyekeztek kompaktabbra, tömörebbre fogni a programsorozatot – tájékoztatott pénteken az augusztus 20-21-ei eseményről Gálfi Árpád polgármester,

Idén úgy fest, nem adják át a város kulcsát, ami jelenleg Károlyi Mártánál van, ám az ilyenkor szokásos tűzijáték megmarad.

Elsősorban a kisgyerekes családokra gondoltak, amikor a délelőtti programokat összeállították – mondta Bölöni Antal Ildikó főszervező. A délelőtt 10 órai toborzó után mindkét nap gyerekkoncert lesz, szombaton a sepsiszentgyörgyi Égvilág zenekar tart interaktív gyerekműsort, vasárnap pedig a Folker együttes zenéjére táncolhatnak a kicsik.

A gyereekkoncertet mindkét nap bábelőadás követi, szombaton a Kolozsvári Bábjátszótér János Vitéze, illetve vasárnap a szintén kolozsvári Puck bábszínház Szegény Dzsoni és Árnika című előadása.

18 pluszos dolgok

A délutáni események már inkább nevezhetők felnőtt programoknak. Míg az Arany Griff rend középkori hadibemutatót tart, kiosztják az idei Virágos Székelyudvarhely pályázat díjait a városháza udvarán. Ugyancsak szombaton az Alla Breve és a Pécsi Kamarakórus előadása után az Új kenyér megszentelése és megáldása következik 18 órától, majd koncertek lesznek.

A város intézményei is hozzájárulnak a programsorozat változatosabbá tételéhez: a múzeumban gyógyszerészeti kiállítás nyílik, a könyvtárban pedig meseolvasás és szelfikészítés lesz. A szombati napot a tűzijáték és a Váci Arcok koncertje zárja.

 A sportkedvelők a Szent István-napi kupát követhetik figyelemmel, és az Önkormányzatok Kupájára is kilátogathatnak.

Vasárnap délután az Orpheum Vándorszínpad operettgálával kedveskednek a műfaj kedvelőinek, és a jubiláló házaspárokat köszöntik a Szent István teremben. Ezután Vizi Imre dzsesszkoncertjén, majd a Beatrice és a Karthago buliján lehet tombolni.

Kenyeret és cirkuszt

Az idén egyforma faházakba kell költözniük a vendéglátósoknak, akiktől az ingyenességért cserébe azt is kérték, hogy lehetőleg olyan menüt állítsanak össze, ami árban megfelel annak, hogy a családoknak a programok között ne kelljen hazamenniük, megengedhessenek maguknak egy ebédet a városban – magyarázták a szervezők.

Orbán Balázs önkormányzati képviselő hozzátette, hogy azt, amit jónak találtak az előző évek programjából, megtartották, és a szervezés egyik fő szempontja az volt, hogy az államalapító Szent Istvánhoz méltó legyen az ünnep, ne egy sörfesztiválhoz, vagy sátoros ünnephez hasonlítson.

Az autó ki van zárva

A központ hétvégén a gyalogos forgalomé lesz: a református templomtól a szálloda melletti körforgalomig le lesz zárva a tér - mondta Bálint Benedek Pál, a városháza munkatársa.

A városháza előtt a hagyományos és helyi termékek, kézművesek portékáit vásárolhatjuk meg, akik 31-en érkeztek Tifán Irénke és az uvarhelyszéki Népművészek Egyesülete szervezésében.

A gyerekszínpad a taximegálló környékén, a nagyszínpad pedig a népművészeti bolt előtt lesz. A tűzijátékot azonban a Patkóban tartják, mivel az a helyszín felel meg legjobban biztonsági szempontból.

A Vár utcát is lezárják, itt az olyan kulturális programok lesznek, mint a III. Székelyföldi Könyvvásár.

A Daimler Mc motorosklub találkozója is részben egybeesik a Szent István napi ünnepséggel, augusztus 19-20-án a Firkin, az Ego Projekt, a Shadows, a Judas Best, a Knock Out és a Transylvania Rock Band lép fel Szejkefürdőn - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A teljes programot itt találod.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."