Lyukasóra » Rendezvények

Ilyen trendi Székelyföld (videó)

Főként, ha Sic Feszt van és a Wellhello, az Intim Torna Illegál és az Ocho Macho koncertezik.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

Sicfeszt
Sic Feszt, fotó: az esemény facebook oldala
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR BEÁTA
2016. augusztus 09., 10:12
0 hozzászólás. 

#trendiSzékelyföld szlogennel szervezi meg a Háromszéki Ifjúsági Tanács augusztus 11-14. között a 3. Sic Fesztet Csomakőrösön. A Székelyföldi Szabadegyetem a koncertek és a bulik mellett, számos családi és szabadidős tevékenységgel is várja látogatóit.

Nappal a közéleti előadásoké és a játékoké a terep, míg este magyarországi és helyi zenekarok fokozzák a hangulatot, amelyet minden éjjel hatalmas buli követ.

Csütörtökön 12 órától kezdődik a HÁRIT által szervezett fesztivál. Aktuális témát céloz meg az első előadás: Fesztiváldivat Székelyföldön. Fejér Melinda, a SIC Feszt marketingese fog beszélgetni az idei fesztiválok szervezőivel, szó lesz a Double Rise-ról és az EU Táborról is. Majd a turizmusé lesz a főszerep, amely az előadás címe szerint Székelyföld egyik vonzereje.

Reggeli és intim torna

A Márton Áron sátorban színházi előadás lesz, amely Főhajtás Márton Áron püspök személye előtt címet viseli. Lassan, de biztosan belemegyünk az éjszakába egy gitárkoncerttel, amelyet Luppinger Attila, a Kismenők versenyzője fog előadni, ezután a kolozsvári Whisperblast zenekar szórakoztatja a közönséget. Este fél 10-től, első alkalommal lép fel Székelyföldön a Wellhello, ezt követően Nick Havsen & Dj Dewil pörgetik a lemezeket.

Második nap a reggeli torna után kezdődik a Diákolimpia, ahol minden sportolni vágyó középiskolás kipróbálhatja magát különböző játékokon. Megéri jelentkezni, hiszen a nyertes csapat jutalma egy brüsszeli tanulmányút Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselők jóvoltából. A deli órákban lesz a fesztivál hivatalos megnyitója, majd szó lesz nemzetpolitikáról és a közösségi média veszélyeiről. Este a színpad az Intim Torna Illegállé, majd miután nevetségesen táncolsz a dalaikra, lemehetsz pozitív életmódba az Ocho Macho jóvoltából. Az éjjeli partihangulatot Dj BRNY biztosítja.

A szombat a családosoké

A fesztivál harmadik napján van a Családi Nap, ahol több mint 50 féle játékkal kedveskednek a kicsiknek és nagyoknak, illetve fellép az Kelekótya Együttes, Szabó Ádám és az Evilági. A fősátorban előadást tartanak a megyei elnökök a választásokról, míg a Márton Áron sátorban folk-műsorral készülnek. A Bagossy Brothers Company koncertje előtt lesz a Diákolimpia díjkiosztója. Dj SHVR és Dj Turbo G előtt koncertezik a New Level Empire, a Pince Band és Dreamland Project.

Kelemen Szilárd, a SIC FESZT főszervezője kiemelte: „Évről évre azon dolgozunk, hogy újításokat hozzunk be a rendezvénybe, hogy az minél több korosztálynak és elvárásnak megfeleljen. Ha hat évvel ezelőtt, a Háromszéki Szabadegyetemmel csak a középiskolásokat sikerült megszólítanunk, idén minden korosztályhoz és több érdeklődési körhöz szólunk. Örülünk, hogy nagy az érdeklődés a rendezvény iránt: elfogytak a házikós jegyek és rohamosan fogynak a kemping helyeink is".

További információkat és jegyeket a fesztivál honlapján találsz, illetve hogy mindig képben légy az aktuális hírekkel, kövesd őket Facebookon is.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."