Lyukasóra » Rendezvények

Udvarhelyiek kaptak esélyt Amerikában tanulni

Két gimis diák eséllyel pályázik a bostoni MIT egyhónapos start-up programján való részvételre.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

IfjusagiUzletiProgram
Ifjúsági Üzleti Program
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. augusztus 06., 10:35
0 hozzászólás. 

Vállalkozói, marketing és média ismereteiket bővíthették függetlenül attól, hogy milyen pályát választanak azok az erdélyi magyar fiatalok, akik jelentkeztek az Ifjúsági Üzleti Program ez évi táborába. A középiskolásokat célzó képzési programra Brassó, Maros, Hargita, Szatmár, Kolozs és Bihar megyékből, illetve Magyarországról is érkeztek diákok. A résztvevő száz diákból 41-en voltak Székelyudvarhelyről.

Négy szakterületen, média és kommunikáció, marketing, alapszintű üzleti tervezés, illetve emelt szintű üzleti tervezés témákban mérettek meg a táborozók. A résztvevők csapatokban dolgoztak és egy hét alatt alkottak meg egy üzleti tervet, egy marketingtervet, vagy egy professzionális kiadványt.

A projektek kivitelezése mellett a jelenlevők magyarországi és helyi előadókat is meghallgathattak – nyilatkozta portálunknak Ambrus Levente, a tábor egyik szervezője. A táborban előadást tartott Sógor Csaba EP-képviselő, Szécsi Kálmán, a Raiffeisen bank regionális igazgatója és Filer Lóránd, a Prisma csoport vezetője.

KelemenKincso

Kelemen Kincső

Az idei év újdonsága, hogy a magyarországi és erdélyi táborok résztvevői közül négy tehetséges fiatal egyhónapos amerikai ösztöndíjban részesül. Azaz a kiemelkedően jól teljesítő diákok részt vehetnek a 2016-os MIT Launch Summer (Boston, MA, USA) egy hónapos amerikai start-up programján. A csíkszeredai tábor négy győztese közül ketten székelyudvarhelyiek. Kelemen Kincső és Szőcs Nikolett, a Tamási Áron Gimnázium diákjai, akik így eséllyel pályáznak a jövő évi MIT programon történő részvételre.

SzocsNikolett

Szőcs Nikolett

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány szervezésében tizenöt éve Erdélyben és Magyarországon is meghirdetett program idei évének lebonyolításában társszervezőként a CTP Transylvánia Egyesület, a Hotel Salvator és a Románia Magyar Közgazdász Társaság működött közre. A képzés július 26. és augusztus 1. közötti zajlott Csíkszeredában, a csíksomlyói Salvator Hotelben.

 


címkék: mit amerika diák

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."