Lyukasóra » Rendezvények

Ízes lesz a Gyümölcsfesztivál

Új helyszínen kavarják a lekvárt, lesz muzsika, tánc, előadás és kiderül, hogy ki süti a legfinomabb szilvás lepényt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
rm1

Egy hét fekete Lee blue jeans fürdőgatyában!

Dunaújvárosról lassan már nem a Quimby jut eszünkbe...
DSC 0205

Hatodszorra rendeznek rockfesztivált és motoros találkozót

Idén is dübörögni fognak a motorok és a hangfalak a...
viragkiallitas22

Narancs termett a városi parkban

És virágok leptek el mindent a Sétatéren. Megnyílt a...

gyumolcsfesztival
Három napig a gyümölcsé lesz a főszerep.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 11., 15:28
0 hozzászólás. 

A Bethlen-lakótelepi Dávid Ferenc térre költözik és szeptember 21-23. között három napig csábítja illatokkal, ízekkel látogatóit az V. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál, amelyet a Székelygyümölcs Egyesület szervez.

A hivatalos kapunyitás pénteken délelőtt 10 órakor lesz, az ünnepélyes megnyitó pedig délután 4 órakor. Az első napon láthatunk rugonfalvi népi játékokat, siménfalvi gyermekszínjátszókat, farkaslaki Virgoncokat, meghallgathatjuk Kiss Ferenczi Sára népdalcsokrát és Moldován-Szeredai Noémi Gyümölcsből készült érdekességek című, bemutatóval egybekötött előadását.

Szombaton kiderül, hogy ki süti a legfinomabb szilvás lepényt Udvarhelyszéken, valamint versenybe szállnak az erdei gyümölcsből lekvárt főzők is. Énekelnek, táncolnak a csekefalviak és érdemes lesz meghallgatni a lekvártörténeti előadást, valamint Sütő Edithnek, az Erdélyi Konyha magazin munkatársának bemutatóját, amiből kiderül, hogy melyik sajthoz milyen erdei gyümölcsből főtt lekvár passzol.

Akit a Góbé Világ jövője, vagy a gyümölcsfák szakszerű metszése érdekel, vegyen részt a 14, illetve 16 órakor kezdődő kerekasztal beszélgetésen, illetve előadáson. Ugyancsak szombaton hirdetik ki a lekvárfőző, lepénysütő és a fesztivál apropóján meghirdetett fotópályázat nyerteseit is. A gyümölcsfák őszi, zöld metszéséről szóló előadás is hasznos lehet: Gergely Levente tanácsait 16 órától lehet megszívlelni.

A fesztivál zárónapján Vári Zsuzsanna a helyi gyógynövények áldásos hatásáról, Sándor Levente pedig a gyümölcsösök oltásáról tart előadást, délután 2 órakor pedig az idei gyümölcstermést is megáldják. Az V. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál este 8 órakor zárja kapuit.

A három nap alatt még számos fellépő szórakoztatja a gyümölcsfesztiválra látogatókat: a részletes programot, akárcsak a szilváslepény- verseny és A gyümölcsfeldolgozás legízesebb pillanatai címmel meghirdetett fotópályázat felhívását a Székelygyümölcs Egyesület honlapján lehet böngészni.

A két versenybe még be lehet nevezni - érdemes, mert a fáradozásért járó értékes jutalom nem marad el.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."