Lyukasóra » Rendezvények

Ízes lesz a Gyümölcsfesztivál

Új helyszínen kavarják a lekvárt, lesz muzsika, tánc, előadás és kiderül, hogy ki süti a legfinomabb szilvás lepényt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

gyumolcsfesztival
Három napig a gyümölcsé lesz a főszerep.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 11., 15:28
0 hozzászólás. 

A Bethlen-lakótelepi Dávid Ferenc térre költözik és szeptember 21-23. között három napig csábítja illatokkal, ízekkel látogatóit az V. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál, amelyet a Székelygyümölcs Egyesület szervez.

A hivatalos kapunyitás pénteken délelőtt 10 órakor lesz, az ünnepélyes megnyitó pedig délután 4 órakor. Az első napon láthatunk rugonfalvi népi játékokat, siménfalvi gyermekszínjátszókat, farkaslaki Virgoncokat, meghallgathatjuk Kiss Ferenczi Sára népdalcsokrát és Moldován-Szeredai Noémi Gyümölcsből készült érdekességek című, bemutatóval egybekötött előadását.

Szombaton kiderül, hogy ki süti a legfinomabb szilvás lepényt Udvarhelyszéken, valamint versenybe szállnak az erdei gyümölcsből lekvárt főzők is. Énekelnek, táncolnak a csekefalviak és érdemes lesz meghallgatni a lekvártörténeti előadást, valamint Sütő Edithnek, az Erdélyi Konyha magazin munkatársának bemutatóját, amiből kiderül, hogy melyik sajthoz milyen erdei gyümölcsből főtt lekvár passzol.

Akit a Góbé Világ jövője, vagy a gyümölcsfák szakszerű metszése érdekel, vegyen részt a 14, illetve 16 órakor kezdődő kerekasztal beszélgetésen, illetve előadáson. Ugyancsak szombaton hirdetik ki a lekvárfőző, lepénysütő és a fesztivál apropóján meghirdetett fotópályázat nyerteseit is. A gyümölcsfák őszi, zöld metszéséről szóló előadás is hasznos lehet: Gergely Levente tanácsait 16 órától lehet megszívlelni.

A fesztivál zárónapján Vári Zsuzsanna a helyi gyógynövények áldásos hatásáról, Sándor Levente pedig a gyümölcsösök oltásáról tart előadást, délután 2 órakor pedig az idei gyümölcstermést is megáldják. Az V. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál este 8 órakor zárja kapuit.

A három nap alatt még számos fellépő szórakoztatja a gyümölcsfesztiválra látogatókat: a részletes programot, akárcsak a szilváslepény- verseny és A gyümölcsfeldolgozás legízesebb pillanatai címmel meghirdetett fotópályázat felhívását a Székelygyümölcs Egyesület honlapján lehet böngészni.

A két versenybe még be lehet nevezni - érdemes, mert a fáradozásért járó értékes jutalom nem marad el.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."