Lyukasóra » Rendezvények

Míves Sokadalom lesz a várban

Hétvégén benépesül a Csonka-vár: három napon át a Míves Embereké és a sokadalomba látogatóké lesz a tér.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FabianAndor

Gengszterkedj a Pallóban

Ha nem vagy nagy spíler, lehet, ezután az leszel....
AlisonWonderland

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és...
Kercso

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben...

Míves Emberek Sokadalma
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 18., 17:40
0 hozzászólás. 

Tizennegyedik alakalommal szervezi meg az Artera Alapítvány a Míves Emeberk Sokadalmát. A helyszín ez alkalommal is a Székely Támadt vár lesz, ahol július 19-21. között népművészeti és iparművészeti kiállítással és vásárral, szórakoztató, kulturális programokkal, vetélkedőkkel várják a látogatókat. Nem csak a kézműves mesterek, de a helyi termelők is bemutatkoznak: a hagyományos portékákat nem csak mustrálni, de megvásárolni és kóstolni is lehet.

A gyermekek sem fognak unatkozni: sétálhatnak pónilovon, találkozhatnak a Panarama óriásbábuval és a Kis Mívesek Házában valamint a Mesefalu Játszóházban kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt.

A Bánffy-bástyában Régi Kávéház nyílik, a Mesterségek Sétányán Róth András Lajos történésztől lehet ellesni a történelmi színes papírok készítésének technikáját, a bukovinaiaktól pedig a bábkészítést lehet megtanulni.

Lesz bórkóstoló, sajtkészítés, helyben készül a zakuszka és házi kenyér és máréfalvi lepény sül az Artera Míves Ház kemencéjében. A sportpályán a barantásokkal és a Budvár- íjászverseny résztvevőivel találkozhatunk, ha pedig hintózásra támad kedvünk, a Septimia Lovasudvar áll rendelkezésünkre.

A sokadalom pénteken délután 13 óra 30 perckor a fúvósok, dobosok, hagyományőrző együttesek felvonulásával kezdődik, a színes társaság a Márton Áron térről vonul a várba a 14 órakor kezdődő hivatalos megnyitóra.

A vörös darabontok sem lazsálnak: a díszőrségváltás minden nap 18 órától lesz. Koncertekből sem lesz hiány: pénteken este 9 órától a Sebő-együttes, szombaton a szentgyörgyi Codex régizene-együttes lép fel a belső várudvar színpadán. A míves sokadalmat vasárnap táncház zárja, István Ildikó és barátai húzzák a talpalávalót.

A Míves Emberek Sokadalmának háromnapos programjából csak egy kis ízelítővel szolgáltunk - a bőséges menüből az Artera Alapítvány honlapján lehet csemegézni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."