Kultúra » Zene

Elefánt ismered? Ethnofil megvan?

Ha nem, ha nincs, akkor idesüss – ezen a héten mindkettőt láthatod, de nem egyszerre. Sokan is lennének annyian a színpadon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: kojimarokuon.com

Japán zongoraművész ad elő Udvarhelyen

A Székelyföldi Filharmónia meghívottjaként ad...
KissJoco1

Mi van, ha ebből meg lehetne élni? (videó)

A fiatal producer számára sorsfordító lehet a ma...
kisgrofo

Jön a bulibáró

Udvarhelyen lép fel Kis Grófo, szemügyre veheted a...

elefant
Az Elefánt egy nagyon igényes alterzenekar
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. február 27., 13:35
0 hozzászólás. 

Egy kis bölcsészkari dekadencia, illetve egy népies(ch) megszólalású produkció érkezik a Felsőgébe csütörtökön és pénteken, természetesen ezeknél a sablonszavak nem egészen takarják a stílusokat, egy kicsit bonyolultabb és összetettebb mindkét együttes produkciója.

Az Elefánt együttes Szombathelyen kezdett el zenélni, pár év alatt Budapestre került, ahol a magyar alternatív zenei kínálat egyik legkülönlegesebb formációjává nőtte ki magát. Eddig három nagylemezük jelent meg: első stúdióalbumuk 2013-ban jött ki Vérkeringő címmel, két évvel később újabb lemezt adtak ki (Gomoly, 2015), legutóbbi lemezük a Minden, ez 2017 márciusában látott napvilágot.

A Szendrői Csaba (ének), Tóth András (gitár), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Kovács Zoltán (billentyű), Németh Szabolcs (dob) felállású együttes egy nagyon jó minőségű fesztiválkoncertje megtekinthető az alábbi videóban.

Az Elefánt csütörtökön, március elsején 22 órától koncertezik a Felsőgében.

Az Ethnofil még 2008-ban alakult Egerben – a csapat népzenét játszik, de nagyon érdekes feldolgozásban, hiszen nagyon sokat improvizálnak, rengeteg effektet, érdekességet használnak zenéjükben.

ethnofil

Eddig két lemezük jelent meg, a Fülön csíp! (2011) és a Kókuszmúzeum (2014), utóbbi itt teljes egészében meghallgatható.

Az Ethnofil tagjai: Okos Viola - ének, hegedű, Zahár Fanni - szaxofon, fuvola, Simon Ádám - hegedű, Őrsi András - scratch/sampler, Weil András - billentyűk, Kocsis Levente - basszusgitár, Moldván Zsolt - ütősök, Okos Gergely - dobok.

Az Ethnofil pénteken, március másodikán 22 órától lép fel a Zújgében.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."