Kultúra » Zene

Barokk zenét hallgathatsz

A Fonte di Gioia barokk együttes koncertezik a városházán, udvarhelyi tagja is van.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ruzsamagdi

Rúzsa Magdi először a Szenes Napokon

Na, persze, nem csak ő, már hármat is tudunk a...
bagossy06

A dalunk hatására mondott fel a munkahelyén

Tudod, hogy lehet csendháborítás egy silent partyn? A...
NemzetiIfjusagiFuvoszenekar

Klasszikus zenét bírod?

Ha igen, akkor itt egy jó program számodra. A...

fontedigioia
A zenekar elismertnek számít műfajában
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 13., 11:22
0 hozzászólás. 

A Fonte di Gioia együttes 2009-ben alakult, tagjai (Dénes Csongor - hegedű, Dénes Anna-Júlia - hegedű, Csata István - viola da gamba, Amalia Goje – csembaló) a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szereztek diplomát. Az együttes vonósai a kolozsvári Transilvania Filharmónia tagjai, míg Amalia Goje a kolozsvári zeneiskola tanára és a Gheorghe Dima Zeneakadémia doktorandusza.

Lelkesedésük és a barokk zene iránti szeretetük lehetővé tette, hogy alig két hónappal az együttes megalakulása után részt vegyenek a Romániában először megrendezett La Stravaganza nemzetközi barokk kamarazene-versenyen, ahol második díjat nyertek. Ez jelentős lendületet adott a tovább muzsikáláshoz. Fejlődésük érdekében részt vettek a La Stravaganza fesztiválon, illetve az Academie de Sable-n szervezett mesterkuzusokon Kolozsváron, illetve olyan neves régizene együttesekkel léptek fel, mint a belgiumi Il Giardinello vagy a francia Ensemble Ausonia.

A koncertet február 17-én, szombaton 18 órától tartják a városháza Szent István teremben, meghívott előadóként közreműködik Gebe-Fügi Renáta és Király Erzsébet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."