Kultúra » Zene

Kodály-koncert lesz Csíkszereda főterén

Ha valami szépet és magyart akarsz hallani, akkor szombaton Csíkban a helyed.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
kibedilevente

Kibcsi a Fészekben gitározik, majd rockbulit is tart

A Transylvanium gitárosa, Kibédi Levente egyéni estet...
razvan-dragnea

Prokofjevet és Beethovent hallgathatsz a hangversenyen

Újabb szimfonikus hangversenyt tart vasárnap a...
transylvanium2

Végtelen utakon robog a Transylvanium

Videóklippje jelent meg a névváltoztatáson átesett...

HollerungGabor
Hollerung Gábor vezényli az egyesített kórust
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 23., 12:08
0 hozzászólás. 

Nagyszabású kórushangversenyt tartanak augusztus 26-án, szombaton 19 órától Csíkszereda főterén: Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójának évében, a Kodály-év augusztusában erdélyi és magyarországi kórusok egyszerre adnak hangversenyt.

Az Énekel az ország mintájára megszervezett kórushangversenyen nemcsak Kodály egyik legfontosabb művét, a Psalmus Hungaricust, hanem a Tolcsvay-testvérek Magyar Miséjét és az egyik legfontosabb kortárs magyar zeneszerző, az idén hetven éves Orbán György egyik hangszeres, zenekari művét is előadják. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Az egyesített kórusban három székelyudvarhelyi kórus − Balázs Ferenc Vegyeskar, Camerata Nőikar, Jubilate Deo −, a bukaresti Baratia Chorus, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a szovátai Intermezzo Kamarakórus, a kolozsvári Kétágú Református Templom Vegyeskara, a marosvásárhelyi Szalman Lóránt Vegyeskar, a Szászcsávási énekkar, valamint a Brassói Egyesített Kórus énekel.

A kórushangversenyt a Hollerung Gábor irányítása alatt több mint harminc éve működő, Énekel az ország elnevezésű magyarországi rendezvény mintájára szervezik, s a csíkszeredai eseményen is Hollerung Gábor a Artisjust-díjas érdemes művész vezényel.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."