Kultúra » Zene

A Halott Pénz az év együttese

Kedd este adták át először a Petőfi Zenei Díjat Sopronban, a Telekom VOLT Fesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
almasitemplom

Unitárius kórustalálkozó Almáson

14 kórus énekel a szombati találkozón, Kolozsvárról...
Belau2

Mégsem hoz nyarat a Belau

Elmarad a koncertjük, de azt mondják, ne aggódjunk. A...
Belau

Azt mondják, elhozzák a nyarat

A Fonogram-díjas zenekar péntekre ígéri a nyarat, de...

Első alkalommal adtak át Petőfi Zenei Díjat
Első alkalommal adtak át Petőfi Zenei Díjat
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. június 29., 09:33
0 hozzászólás. 

A Halott Pénz Darabokra törted a szívem című feldolgozása Magyarországon az év dala. A Petőfi Rádió alapította Petőfi Zenei Díjat legalábbis ez az együttes kapta az említett dalért.

Az elismerést kedd este Sopronban, a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján adták át. A gálán nyolc díjat osztottak ki, ebből hármat a Halott Pénz együttes zsebelt be.

Az év dala mellett az év együttese címet is megszerezték, illetve az év videoklipjét is ők tudhatják magukénak, a Wellhello együttessel közösen: a díjat az Emlékszem, Sopronban című dal klipje nyerte el.

Az év női előadója Rúzsa Magdi lett, az év férfi előadója pedig Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája). Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie, az év dj-jének Karányit választották, az év koncertje díjat Ákos kapta a tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vehetett át Bereményi Géza.

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A szobrocska Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázolja. A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület.

A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."