Kultúra » Tánc

Táncolni, zenélni és énekelni tanulhatsz Sófalván

Még van idő jelentkezni a sófalvi tánctáborba, melyet idén július 16-23. között rendeznek meg.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szejke08

Ropni fogják a Szejkén

Táncra perdül az egész város, több helyszínen is...
LevelekLondonba

Emlékeztetnek és riasztanak

Ma megnézheted Udvarhelyen is, hogy mi veszélyezteti a...
LaszloCsaba

A Szép Domokos Annát mutatja be a Táncműhely

A bemutató csütörtökön lesz, jövő pénteken pedig...

A szenterzsébeti Koré Gézától is lehet hegedülni tanulni. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. július 03., 11:36
0 hozzászólás. 

A táborban egész héten gyerekeknek és kezdőknek tanítanak sóvidéki táncokat, ugyancsak a tábor teljes időtartama alatt esténként egy órában marosmagyarói táncokat tanulhatsz. A kisküküllőmenti táncokat július 17-19. között, tanulhatod, a nagybúni táncokat pedig július 20. és 22. között. Mindezt olyan oktatóktól sajátíthatod el, mint Rácz Lajos, Kerekes Dalma, László Csaba, Lőrincz Hortenzia, László Zsolt, László Anna Ildikó, Imre Béla és Kincses Olga.

Sóvidéki, valamint szászcsávási zenét tanulhatsz hamisítatlan szászcsávási zenészektől Sinkó András irányításával, László Anna Ildikótól pedig énekelni tanulhatsz. A táborban a sepsiszentgyörgyi Heveder, a nagyváradi Sorogja együttesek, a székelyszenterzsébeti Kóré Géza, a szászcsávási Dumnyezeu István, illetve a parajdi Miklós Károly és zenésztársaik zenélnek.

Fellépnek székelyföldi és kisküküllőmenti tánccsoportok, ugyanakkor egyéni előadók bemutatói is megtekinthetők lesznek. Emellett kézműves foglalkozásokon lehet részt venni, esténként táncházakban, ahol adatközlők lépnek fel, kirándulhatsz a szovátai Medve-tóhoz, a parajdi sóbányába, vagy a korondi kerámiaműhelyekhez.

A tábor ára általában 130 euró, de 100 euró azoknak, akik Magyarországról, Szlovákiából, Ukrajnából és a volt Jugoszlávia országaiból érkeznek, és 350 lej a romániai résztvevőknek. Húszfős gyerekcsoportok esetén egy, 35 személyes csoportoknál két személy díjmentesen vehet részt a táborban, a 7 év alatti gyerekeknek pedig 40 százalékkal olcsóbb a táborozás, amennyiben a tábor teljes időtartamára jegyet váltanak.

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat, a tábor rendezvényein való részvételt, valamint a szállást (sátorhely). Külön igényre és díjazás ellenében családoknál való elszállásolást is biztosítanak 5 eurónak megfelelő lejért fejenként egy éjszakára – értesít közleményben a szervező László Csaba és a Pipacsok néptáncegyüttes.

Jelentkezni 2016. július 12-ig lehet a következő elérhetőségeken: László Csaba, 537323 Rugăneşti 82, Románia, telefonon a +40-266-242927 vagy a +40-749-331324 számokon, valamint e-mailben a csaba.laszlo@gmail.com címen.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."