Kultúra » Színház

Kétszereplős kocsmaszínházban nézheted meg Katona Lászlót

Ismét idehaza játszik az udvarhelyi színész, szerdán a G. Caféban a kézmosás fontosságáról értekezik kollégájával.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Fotó: Kolozsvári Puck Bábszínház Facebook-oldala

Udvarhelyen is fellép Mátyás király

Ingyenes bábelődásokra várják a környékbeli...
valeoplakat

A színpadon mutatkozik meg a tehetség

Színházi minifesztivált szervez a Valeo Art Egyesület....
Anger01

Anger Zsolt Erdélyben érzi, hogy jó magyarnak lenni

Miután az Aranyélet forgatásait követően éjjel az...

akezmosasfontossagarol
Katona László és Molnár Gusztáv. Fotó: Nézőművészeti kft.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 17., 11:38
0 hozzászólás. 

A Nézőművészeti Kft egy újabb ifjúsági előadással látogat el Székelyudvarhelyre – az elmúlt években láthattuk az Ady/Petőfi, A gyáva, A hal nem hal bele, A fajok eredete, illetve a Nézőművészeti főiskola című előadásokat is a Budapesten élő és alkotó színészektől.

Ezúttal A kézmosás fontosságáról című, kétszereplős előadással jön a Nézőművészeti, a darabot Scherer Péter rendezte, dramaturgja pedig Gyulay Eszter. Az előadás két szereplője Molnár Gusztáv és Katona László – utóbbi színész székelyudvarhelyi, aki két marosvásárhelyi évad után 2002-ben lett a budapesti Krétakör Színház tagja, majd 2008 óta főleg a Nézőművészeti előadásaiban játszik. Ezek közül az udvarhelyi közönség a Nézőművészeti főiskola, az Ady/Petőfi és a A hal nem hal bele című darabokban láthatta.

Ami A kézmosás fontosságáról című előadást illeti, Semmelweis Ignác (akit a színpadon Katona László alakít) munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van. A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell.

Parodisztikus, humoros előadásról van szó, amiben szerepet kap a zene – Magyarországon főleg iskolákban szokták játszani az előadást, a hét elején összesen hat előadást játszanak Gyergyószentmiklósi iskolákban.

A kézmosás fontosságáról című előadás szerdán, március 22-én 19 órától kezdődik a Szentimre utcai G. Café színpadán. Az előadás időtartama hatvan perc, ezalatt zárva lesz a G. Café ajtója.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."