Kultúra » Multimédia

Három udvarhelyi is nyert a filmszemlén

Szabó Attila fődíjat nyert a Méregzöld mesékkel, a Legendárium rajzfilmje pedig különdíjakat kapott, akárcsak Csibi László dokumentumfilmje.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
JakabErvinSimoIbolya

Udvarhelyi filmesek munkáit vetítik

Dokumentumfilmeket lehet megnézni Székelyföldön és a...
Kincsem

Nem maradtál le semmiről, még vetítik a Kincsemet

Legalább két alkalommal még levetítik a Kincsem című...
DSC 3135

Újabb filmet rendezett Andor (videóelőzetes)

Bajszok, bajszok mindenhol! Három hét múlva bemutatják...

SzaboAttilaLakit
Szabó Attila a fesztivál fődíjával. Fotó: Baon.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. november 10., 12:34
0 hozzászólás. 

Taroltak az udvarhelyi filmesek a csütörtökön zárult XVII. Lakiteleki filmes seregszemlén: elhozták a fődíjat és összesen öt különdíjat hoztak el.

Az Aves Mediát irányító Szabó Attila a Nemzeti Kulturális Alap keretéből felajánlott egymillió forint összegű fődíjat vehette át, a fesztivált a Méregzöld mesék című filmje nyerte. Szabó tavaly is fődíjat nyert a szemlén. A Méregzöld mesék a székelyföli famaffiáról szól, itt lehet megnézni.

A Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmjét két különdíjjal is értékelték a Filmszemlén. A Barabás Árpád által rendezett Tejút és a varázspatkó című rajzfilm a Karc FM 100 ezer forintos különdíját és a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium 25 ezer forintos különdíját kapta.

Három különdíjat kapott az udvarhelyi, de Kolozsváron dolgozó Csibi László dokumentumfilmes. Csibi Nussbaum 95736 címmel készített dokumentumfilmet egy holokauszt-túlélőről. Alkotása a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 250 ezer forintos, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola 25 ezer forintos, valamint a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Iskola 25 ezer forintos különdíját nyerte el.

Az Eiben István emlékére meghirdetett 17. Lakiteleki filmes seregszemlére krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni. A felhívásra hazai és határon túli alkotóktól összesen 114 film érkezett. A zsűri elnöke Dr. Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer volt. Az előzsűri 27 alkotást javasolt a háromnapos szemle versenyprogramjába, amely kedden kezdődött és csütörtökön ért véget a díjkiosztóval.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."